Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Жовтень » 31 » День семи мільярдів (Day of Seven Billion)
20:55
День семи мільярдів (Day of Seven Billion)

 

 

НЕЗАБАРОМ - 8 МІЛЬЯРДІВ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно в усьому світі 31 жовтня неофіційно відзначають

міжнародне свято - День семи мільярдів (Day of Seven Billion).

 

Дата для свята вибрана не випадково. За оцінками фонду ООН в області народонаселення, саме 31 жовтня 2011 року населення планети становило сім мільярдів людей.

Населення Землі - це загальна кількість людей, що проживають на нашій планеті. На сьогоднішній день на Землі проживає 7,91 мільярда осіб. Людству знадобилося більше 200 000 років, щоб досягти населення в 1 мільярд осіб (близько 1800 роки) і тільки близько 200 років, щоб ця кількість зросла до 7 мільярдів.

На сьогоднішній день країнами з найбільшою чисельністю населення є Китай і Індія. Згідно зі статистичними прогнозами, населення в світі досягне 8,5 мільярдів осіб до 2030 року, 9,7 мільярдів до 2050 року і 11,2 мільярдів до 2100 року. На превеликий жаль, наша планета просто не розрахована на таку кількість жителів. Брак води, енергетичних та інших ресурсів стане чутливим і для розвинених країн. З огляду на положення на планеті сьогодні, дуже багато вчених сходяться до думки, що населення 8 мільярдів буде досягнуто набагато раніше, а саме до 2023 або 2024 року.

Швидше за все, неконтрольоване зростання населення в кінцевому підсумку призведе до екологічної катастрофи, адже в міру зростання населення здоров'я нашого довкілля погіршувалося. Вплив стількох людей на планету призвів до того, що вчені створили новий неформальний термін для опису нашого часу - епоха антропоцен.

На відміну від попередніх геологічних епох, де різні геологічні та кліматичні процеси визначали часові періоди, пропонований антропоценовий період названий на честь домінуючого впливу людей і їх діяльності на навколишнє середовище. По суті, люди є новою глобальною геофізичної силою.

Генеральна Асамблея настійно закликає Фонд ООН в області народонаселення продовжувати здійснення заходів, спрямованих на більш глибоке усвідомлення проблем народонаселення, включаючи їх взаємозв'язок з проблемами екології та розвитку.

Варто відзначити, що зростаюче населення є серйозною проблемою, оскільки перенаселеність світу буде мати більш серйозні наслідки для природних ресурсів, які підтримують всі живі організми. Всі жителі планети усвідомлюють, що Земля в розмірах не збільшується, а простір її обмежений, та й ресурси, необхідні для підтримки життя, не безкінечні. Сумно…

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/october/31/day-of-seven-billion

 

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 08:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024