Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 3 » Ідеї на випадок відключення світла
18:23
Ідеї на випадок відключення світла

 

КАГАНЦІ І ЛАМПАДКИ - ІЗ ГЛИБИНИ ВІКІВ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У народі кажуть, що нове – це давно забуте старе. Сьогоднішні ідеї

дозволять вам освітити темну хату. Вони запозичені "із бабусиної скрині".

 

 

Подробиці

 

Отож, для виготовлення каганця, а саме так називається наше джерело світла, необхідні: вата, олія і маленька баночка на 150-180 мл, що закручується металевою кришкою.

У суху чисту банку відмотати чи відщебнути вату, щоб вона заповнила весь простір(але не набивати). Залити олією під верх. Якщо вата вбере її всю, долити ще. До речі, олію можна брати будь-яку, навіть ту, яка не годиться для смаження, бо стара. В кришці зробити шилом отвір, діаметром 2-3 мм. Протягнути в нього скручену тонким джгутом вату, змочену олією, і закрутити банку.

 

 

 

 

 

Каганець готовий, можна запалювати. Непогано зробити відразу кілька. Вони дадуть більше світла або можна розмістити в різних кімнатах. Звичайно, подбайте про техніку безпеки, адже вогонь – відкритий. Горять довго. Затрати мінімальні.

 

Слобожанська лампадка

 

Уродженець Харкова Михайло Міф розповів повідомляє «Оперативна Україна інфо», як можна швидко зробити Слобожанську лампадку із підручних матеріалів.

 

 

 

 

 

 

За його словами, зробити довгограючу свічку з тепловим рефлектором дуже просто. Вона горить довго від звичайної рафінованої олії. Чим більше керамічних виробів біля такої свічки, тим тепліше буде в приміщенні.

 

 

 

 

 

 

Тобто вона виконує ще й функцію міні-опалювального пристрою. Тож від неї у хаті буде світло і тепло: «У баночку наливаєте воду. Треба заповнити більше половини ємкості. Зверху капаєте олією, щоб був шар   до 2 см. У чотири шари фольги робиться дірочка 5 мм. Через неї протягується гніт з ватки і витягується десь на сантиметр від кришечки. Потім треба промочити його олією та підпалити запальничкою. Краще фольгу обв‘язати навколо баночки резинкою та трішки втиснути середину мембрани, як це зроблено у мене».

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://prostoway.com/24027-ideya-na-vypadok-vidklyuchennya-svitla?utm_medium=referral&utm_source=idealmedia&utm_campaign=prostoway.com&utm_term=1286752&utm_content=10255151

https://oukr.info/slobozhanska-lampadka-yak-zrobyty-svichku-z-teplovym-reflektorom.html

 

Переглядів: 174 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024