Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 7 » Верещук закликає міжнародні гуманітарні організації спростити процедури
09:54
Верещук закликає міжнародні гуманітарні організації спростити процедури

ПІДВИЩИТИ  ЕФЕКТИВНІСТЬ  ДОПОМОГИ

 

 

 

 

 

 

Віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася

до міжнародних організацій з проханням зменшити погоджувальні дії, аби швидше реагувати на виклики.

 

 

 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал Мінреінтеграції.

 

У ході поїздки до Івано-Франківської області Верещук провела нараду з керівниками місцевих громад та зустрілася з представниками міжнародних організацій. В центрі уваги був соціальний захист внутрішньо переміщених осіб, яких на Прикарпатті понад 147 тисяч, а також підготовка до зими.

 

Урядовиця закликала міжнародних гуманітарних операторів не розпорошувати ресурси і зусилля, а сфокусуватись на декількох ключових речах, які дають реальний та швидкий ефект. За її словами, слід координувати дії з місцевою владою і робити те, що виходить добре.

 

Верещук навела приклад: якщо у міжнародної гуманітарної організації не виходить ефективно побудувати роботу з ремонту осель, а добре вдається реалізовувати програми кеш-підтримки, “тоді краще спрямувати зусилля на кеш-програми".

 

"Краще заплатити людям реальні гроші, аніж потонути в нескінченних оцінках потреб. Показовий приклад – проєкти з кеш-підтримки на деокупованих територіях. Там Укрпошта видає 1200 грн від Товариства Червоного Хреста України і 2200 грн - від Міжнародної організації міграції”, – пояснила Верещук.

Вона також навела приклад ефективної співпраці Мінреінтеграції зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН і повідомила, що найближчими днями від цієї структури на Франківщину надійде 40 тонн продуктової підтримки для маломобільних переселенців.

 

Віцепрем’єр звернулася до представників міжнародних організацій із закликом спростити внутрішні погоджувальні процедури, без чого швидкість гуманітарного реагування часто не відповідає викликам.

 

“Якщо ми разом беремося за якийсь проєкт і говоримо один одному “так”, то все має відбуватися вчасно”, – резюмувала Верещук.

 

Як повідомляв Укрінформ, Верещук закликала органи соцзахисту максимально пришвидшити виплати внутрішньо переміщеним особам напередодні зими.

 

Фото: minre.gov.ua

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3609090-veresuk-zaklikae-miznarodni-gumanitarni-organizacii-sprostiti-proceduri.html

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024