Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 9 » Східна Європа готується до нової хвилі українських біженців із наближенням зими – Reuters
17:42
Східна Європа готується до нової хвилі українських біженців із наближенням зими – Reuters

У  ПОШУКАХ  ТЕПЛОГО  ПРИХИСТКУ

 

 

 

 

 

 

Країни Східної Європи готуються знову відкрити центри прийому та поповнюють запаси продовольства

в очікуванні можливої нової хвилі українських біженців, бо наближається зима, а росія атакує енергосистему України.

 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

 

За даними ООН, вважається, що близько 6,9 млн людей є внутрішньо переміщеними особами в Україні. Ще близько 4,5 млн українських біженців наразі зареєстровано в рамках різних програм захисту по всій Європі. Багато з них перебувають у сусідніх з Україною країнах ЄС – Словаччині, Польщі, Угорщині та Румунії.

 

Після початкового сплеску через російське вторгнення 24 лютого кількість біженців, які прямують на захід з України, наприкінці весни скоротилася. Цієї осені не було великого зростання чисельності, однак благодійні організації кажуть, що тепер є ознаки збільшення переміщення через кордони, і вони посилюють підготовку.

 

Зокрема, план дій у надзвичайних ситуаціях словацького уряду передбачає можливий приплив до 700 тис. людей протягом трьох місяців через низькі температури і запеклі бої, що тривають у деяких частинах східної та південної України.

 

«Збільшення кількості (біженців — ред.) відчувається і очікується. Наразі воно зросло на 15%», — сказав координатор допомоги у східному словацькому місті Кошице Роман Договіч.

 

Представниця Угорської реформатської церкви Жофія Добіш-Лускі, неурядової організації, яка працює на кордоні, сказала, що кількість щоденних прибуттів українців на залізничну станцію Захонь неподалік кордону підскочила вдесятеро і становила близько 300-500 після російських бомбардувань.

 

Це все ще нижче кількості в 1000 осіб на день, що спостерігалася навесні, але очікується, що нестача електроенергії в Україні збільшить потік українців у найближчі тижні.

 

У місті Перемишль на сході Польщі в місцевому приймальному центрі тепер перебуває лише кілька десятків людей, що становить малу частину від 4000 осіб, які були там навесні.

 

"Ми маємо підготуватися до зими, ми давно передбачали, що вона може бути складною, і ми маємо бути готові до нової хвилі біженців", – сказав Вітольд Волчик із мерії Перемишля.

 

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан заявив минулого тижня після поїздки до Києва, що близько п'ятої частини біженців, які зареєструвалися для проживання в Європі, поїхали до України, але деякі з них можуть повернутись через суворі зимові умови. Чехія не межує з Україною, але є популярним місцем для біженців, де перебуває 457 тис. осіб.

 

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук попросила українців, які зараз перебувають за кордоном, не повертатися додому на зиму, оскільки вона може бути складною через терористичні атаки росії.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3610645-shidna-evropa-gotuetsa-do-novoi-hvili-ukrainskih-bizenciv-iz-nablizennam-zimi-reuters.html

 

Читайте також: Кількість біженців в Євросоюзі взимку може зрости до 5 мільйонів - чеський міністр

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:52
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024