Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 11 » Міжнародний день енергозбереження
16:46
Міжнародний день енергозбереження

 

ЕКОНОМІЯ  ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ – ВЕЛІННЯ ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 11 листопада відзначають Міжнародний день енергозбереження.

 

Ідея щодо заснування такого дня була запропонована міжнародною екологічною мережею SPARE у квітні 2008 року на міжнародній нараді в Казахстані, в листопаді ж 2008 року відбулося перше святкування. 20 країн захотіли стати учасниками Дня енергозбереження, тому день отримав міжнародний статус.

 

«В час, коли російський агресор намагається цинічно знищити українську енергетичну систему, енергоефективні заходи набувають ще більшого сенсу та можливості зберегти тепло та світло у наших домівках, заощадивши при цьому чималі кошти на комунальних платежах. Заходи з підвищення енергоефективності в декілька разів дешевші ніж виробництво та транспортування такої ж кількості енергії, виробленої з традиційних видів палива»,-  зазначають у департаменті паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської ОВА.

 

Та додають, що до підвищення рівня раціонального та ефективного використання енергії повинен долучитись кожен, багато заходів з енергозбереження загальнодоступні та можуть бути застосовані у побуті.

«Ефективно використовуючи енергію у домівках, ми зможемо зекономити та пережити холодний період»,-  наголошують у департаменті.

 

Попри воєнні дії, в області триває реалізація заходів «Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки».

Так, упродовж 2022 року 3237 жителям регіону з обласного бюджету відшкодували 2 993 тис гривень за кредитами, отриманими на впровадження заходів з енергозбереження.

 

22 ОСББ області, які скористалися програмою енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» ДУ «Фонд енергоефективності», з обласного бюджету відшкодували частину відсоткової ставки за отриманими кредитами в обсязі 2 817 тис гривень.

 

Також на Львівщині впроваджують комплексні заходи з підвищення енергоефективності у бюджетній сфері, зокрема у КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи», Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит», КЗ ЛОР «Будинок дитини №1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки», КНП ЛОР «Львівський обласний спеціалізований будинок дитини «Мальви».

 

На 18 об'єктах, які перебувають у власності територіальних громад, в стадії завершення роботи з реконструкції, капітального ремонту зовнішніх і внутрішніх теплових мереж та встановленню котлів, що працюють на альтернативних видах палива.

 

Місцевим бюджетам на реалізацію цього напрямку програми з обласного бюджету виділили субвенції на понад 17 млн грн.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/45850

 

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 06:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024