Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 11 » На Львівщині розпочався II Осінній медсестринський форум
18:26
На Львівщині розпочався II Осінній медсестринський форум

ОБМІН ДОСВІДОМ, ОТРИМАНИМ НА ВІЙНІ

 

 

 

 

 

 

Для медичних сестер та братів, викладачів медичних коледжів проведуть лекції,

дискусійні панелі та майстер-класи. Стосуватимуться вони викликів у воєнний час.

 

 

У Львові стартував II Осінній медсестринський форум з міжнародною участю. Тема цьогорічного заходу  – «Невідкладна допомога в медсестринстві: випробування війною».

 

 

 

 

 

 

Організатор Форуму  – Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти за підтримки Міністерства охорони здоров’я України, Львівської обласної військової адміністрації, Львівської обласної ради, Асоціація медичних сестер Львівщини, MedGlobal, Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я .

 

 

 

 

 

 

«Ми довго вагалися, чи доцільно зараз проводити такий захід. Але, коли розпочали промокампанію і побачили, з яким нетерпінням ви чекали початку реєстрації – зрозуміли, що ми все робимо правильно. Хто такі медична сестра чи брат? Це ті, хто спішать на допомогу, рятують життя. Янголи на війні, медсестри милосердя – вас називають по-різному. Але всіх вас об’єднує одне – щире співчуття, велика любов до людини і до своєї професії»,  – зазначила ініціаторка заходу, директорка Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти Леся Вовк.

 

Серед учасників Форуму  – медичні сестри та брати, викладачі медичних коледжів, міжнародні спікери, зокрема медичні сестри з Польщі та США.

 

 

 

 

 

«Дякую професійній спільноті медсестер та медбратів за ту допомогу, яку ви надаєте щодня мільйонам українців. Хворіти ніхто не любить, але коли попадаєш у медзаклад і відчуваєш людське ставлення та бачиш добрі очі медичної сестри чи брата, ти розумієш, що у тебе є підтримка і ти будеш здоровим. Дякую за вашу велику працю, добрі серця і професійність. Держава цінує ваш вклад у здоров'я нації. Робимо все для того, щоб ви на всіх рівнях відчували віддачу за свою працю»,  – зазначив у вітальному слові начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

Також очільник області вручив подяки доктору медичних наук, професору, завідувачу кафедри загальної хірургії Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова Сергію Хімічу та доктору  медичних наук, професору, завідувачу кафедри екстреної та симуляційної медицини Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України Арсену Гудимі – за сприяння у проведенні Форуму.  

 

Привітала учасників заходу заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні медики і медсестринство роблять величезну справу. Це потужний медичний фронт, який тримає наш основний фронт Збройних сил України. Багато медичних працівників стали бойовими медиками, багато людей без медичної освіти опанували фах парамедика, а лікарі у прифронтових зонах рятують, лікують , віддають свою кров і навіть життя, щоб боронити Україну. Міністерство підтримує і працює над тим, щоб медична освіта в Україні розвивалася, відбувався безперервний професійний ріст медиків, застосовувався передовий досвід та нові практики», - зауважила Ірина Микичак.

 

 

 

 

 

 

Від імені Львівської обласної ради до присутніх звернувся перший заступник голови облради Євгеній Гірник: «Неможливо переоцінити важливість вашої роботи до війни і зараз! Скажу більше - ваша професійність, уважність та турбота - це запорука швидкого одужання після найскладніших операцій чи процедур. Я переконаний, що ваша професія, ваша робота - недооцінена і ми маємо значно сильніше розвивати професійну освіту та підвищення кваліфікації у цьому напрямку! Тому сьогодні, я хочу побажати вам здоров'я, сили, віри і оптимізму! Затишку в домівках, підтримки в колективах і найкращих вам пацієнтів!»

 

 

 

 

 

 

Форум поєднає теоретичну частину, дискусійні панелі, майстер-класи.

Зокрема, для учасників проведуть майстер-класи на такі теми:

  •         Медичне сортування;
  •         Зупинка кровотеч;
  •         Базові реанімаційні заходи у дорослих;
  •         Моніторинг пацієнта у відділенні інтенсивної терапії;
  •         Лікування ран – VAC терапія;
  •         Гігієна рук тощо.

Форум триватиме упродовж двох днів. Детальна програма за посиланням.

 

 

Фото – пресслужби ЛОВА

За джерелами:

https://loda.gov.ua/news/45828

https://www.facebook.com/photo/?fbid=466661088894552&set=pcb.466661135561214

 

 

 

Переглядів: 121 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 06:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024