Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 12 » Благодійники розповіли, як грантові конкурси допомагають у боротьбі з безробіттям
18:16
Благодійники розповіли, як грантові конкурси допомагають у боротьбі з безробіттям

ГРАНТИ  МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

За даними Міністерства економіки України, безробіття в країні до кінця року становитиме 30%. У благодійному фонді “МХП-Громаді” зазначили, що поліпшити ситуацію може участь громад та окремих громадян у грантових конкурсах таких як “Роби своє”, де можна виграти фінансування та розпочати або розвинути власну справу.

 

Про це повідомили у пресслужбі Фонду, передає УНН.

 

Цитата

 

“2 місяці тому ми завершили конкурс українських бізнес-ідей “Роби своє”. Визначили переможців, надали фінансування, тепер моніторимо процеси. І в нас напрошується свій прогноз: якщо усі спробують адаптуватися до нових викликів, переформатувати свої навички та проявити рішучість діяти, ми суттєво зменшимо той песимістичний відсоток”, – йдеться у повідомленні.

 

Деталі

 

У Фонді поділилися трьома історіями переможців конкурсу з Київщини. Так завдяки гранту Віталій Хоменко з міста Тараща зміг придбати необхідне обладнання та відкрити власну сімейну справу – вирощування огірків та зелені в теплиці. Також завдяки перемозі в конкурсі в громадсько-політичній газеті Бориспільщини “Трудова Слава” з’явилася нова патріотична рубрика “Герої серед нас”. У журналістів з’явилася можливість робити якісні репортажі, замальовки та інтерв’ю про підприємців, волонтерські та громадські ініціативи, які в складний час підтримують державу та наближають перемогу. Третій переможець – Павло Волощенко з Демівщини, який зарахунок виграних коштів зміг розширити власне виробництво розвиваючих та навчальних іграшок з дерева для дітей.

 

 

 

 

 

Історія конкурсу бізнес-ідей “Роби своє”

 

Грантовий конкурс для бізнес-проєктів сільських підприємців за фінансової підтримки МХП стартував 2016 року. Тоді він мав назву “Село. Кроки до розвитку”. За час дії конкурсу понад 300 людей змогли започаткувати бізнес у сільській місцевості, отримавши грантову підтримку на суму понад 16 млн гривень. 2020-го конкурс перейменували в “Роби своє” та розширили географію проведення.

Конкурс “Роби своє” реалізується у таких областях: Вінницька, Черкаська, Дніпропетровська, Київська, Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька, Чернігівська, Сумська та Волинська області.

 

Нагадаємо

 

У рамках конкурсу “Роби своє” благодійний фонд “МХП-Громаді” виділив понад 6 млн грн на гранди для мікробізнесу. 

 

Довідка

 

“МХП-Громаді” – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Раніше президент України вшанував прем’єр-міністра Чехії меморіальною дошкою на Алеї сміливості, розташованій на площі Конституції. Таким чином українська влада відзначає державних діячів країн-партнерів, які підтримали нашу країну під час повномасштабного російського вторгнення.

 

Даша ГРИШИНА, «Вечірній Київ»

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.presscenter.company/blagodijnyky-rozpovily-yak-grantovi-konkursy-dopomagayut-borotysya-z-bezrobittyam/

Переглядів: 120 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024