Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 12 » Вчені знайшли новий ефективний метод лікування раку за допомогою магнітних наночасток
19:40
Вчені знайшли новий ефективний метод лікування раку за допомогою магнітних наночасток

ВАЖЛИВЕ  ВІДКРИТТЯ

 

 

 

 

 

 

Професор Уральського федерального університету Олексій Іванов та професор Единбурзького університету Філіп Кемп під час спільного наукового дослідження виявили, що магнітні наночастки у ферродидкостях сприяють ефективному лікуванню онкологічних захворювань.

 

 

Згідно з дослідженням, феродидкості – це магнітні матеріали, які отримують шляхом вбудовування нано-часток у рідку або полімерну матрицю. У людському організмі такі частинки реагують на зовнішні магнітні поля, які генеруються у спеціалізованих медичних лабораторіях чи клініках.

 

"За допомогою магнітного поля таким чином можна керувати частинками: спрямовувати їх у потрібну точку, або за допомогою змінного магнітного поля нагрівати та руйнувати пухлинні клітини" , - заявив професор Іванов.

 

За його словами, це відкриття має особливе значення для розвитку нових методів лікування раку. Так, наприклад, відкриття вчених може значно підвищити ефективність лікування захворювань за допомогою методу магнітної гіпертермії, який полягає в опроміненні магнітними хвилями тіла або органів пацієнта, що, своєю чергою, сприяє знищенню ракових клітин.

 

Іванов наголосив, що для повноцінного впровадження відкриття у сферу охорони здоров'я необхідно провести ще безліч дослідів, які точно визначать усі можливі побічні ефекти для хворого під час використання магнітних наночастинок.

 

Крім цього, професор додав, що ферродидкості можна використовувати в різних біомедичних розробках. Наприклад, для очищення крові шляхом введення корисних та виведення шкідливих речовин наночастинками.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://medicalanswers.com.ua/novyny/vcheni-znajshly-novyj-metod-likuvannya-raku-za-dopomogoyu-magnitnyh-nanochastok/

Переглядів: 131 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 22:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024