Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 14 » У Херсон доставили гуманітарну допомогу від міжнародних організацій
20:37
У Херсон доставили гуманітарну допомогу від міжнародних організацій

ДОПОМОГА ВІД ООН

 

 

 

 

 

 

Гуманітарний конвой із допомогою від міжнародних організацій

прибув у звільнений від російських загарбників Херсон.

 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Агентства ООН у справах біженців.

 

Як зазначається у повідомленні, конвой під керівництвом Управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС ООН), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Агентства ООН у справах біженців та сестринських агентств ООН – Міжнародної організації з міграції (МОМ), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) вирушив 14 листопада до міста Херсон для доставки термінової гуманітарної допомоги цивільним громадам. Цей міжвідомчий гуманітарний конвой є першим після того, як російські війська захопили місто у березні цього року. Він прибув невдовзі після того, як уряд України відновив контроль над містом.

 

«Дорогою ми бачили повністю зруйновані або пошкоджені будинки і чули від людей, як вони намагаються задовольнити свої найелементарніші потреби, такі як їжа та вода, а також зігрітися, оскільки лінії електропостачання були зруйновані», – сказала представниця УВКБ ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг, яка брала участь у доставці допомоги з конвоєм.

 

У межах загальних зусиль щодо охоплення допомогою 6 тис. людей УВКБ ООН надало термоковдри, спальні мішки, постільну білизну, сонячні лампи, брезент і каністри.

 

«Було важливо швидко доставити цей перший конвой з допомогою. Зараз пріоритетом є продовження та надання більших обсягів допомоги жителям Херсона та області, оскільки вже майже зима», – сказала Ліндхольм Біллінг, наголосивши, що люди стають більш вразливими через зимові температури.

Раніше УВКБ ООН долучилося до двох міжвідомчих конвоїв до Херсонської області, у жовтні та листопаді, до населених пунктів, де уряд України відновив контроль, надавши допомогу 10 тис. людей.

 

З початку війни УВКБ ООН доставило гуманітарну допомогу через 489 конвоїв – 20 міжвідомчих і 469 організованих УВКБ ООН – для близько 325 тис. постраждалих від конфлікту та переміщених осіб із предметами першої необхідності та зимовими речами.

 

 

Фото: UNHCR

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3614295-u-herson-dostavili-gumanitarnu-dopomogu-vid-miznarodnih-organizacij.html

 

Читайте також: До Херсона вже відправили понад 25 тонн продуктових наборів та засоби гігієни

 

Переглядів: 113 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 21:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024