Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 16 » Міжнародний день толерантності (International Day for Tolerance)
13:05
Міжнародний день толерантності (International Day for Tolerance)

 

ТЕРПИМІСТЬ – ОСНОВА МИРНОГО СПІВІСНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

16 листопада, починаючи з 1996 року, у всьому світі відзначають Міжнародний день

толерантності (International Day for Tolerance) або Міжнародний день терпимості.

 

Саме в цей день в 1995 році на Генеральній конференції ЮНЕСКО була прийнята Декларація принципів терпимості. Основною метою даного свята є підвищення обізнаності про розвиток терпимості, вдячності, поваги і співпраці між культурами різних країн світу.

 

Насправді, поняття «толерантність» або «терпимість» є досить актуальним в умовах сучасного життя. Проте, кожен з нас розуміє значення цього слова по-своєму і усвідомлює по-різному, а виховання толерантності є проблемою не одного десятиліття.

 

Толерантністю називають відношення з розумінням до почуттів, поведінки, установок, чужої думки, світогляду інших людей. Толерантною прийнято називати людину, якій притаманні високі духовні, моральні цінності і якості.

Сьогодні, в умовах зростаючої глобалізації за допомогою зусиль міжнародних організацій, толерантність отримала статус загальнолюдського морального стрижня, на якому повинні будуватися людські взаємини, причому, як в рамках однієї держави, так і на міжнародному рівні.

 

Виявляти толерантність - це вважати, що, якщо хтось не такий, як ти, або він робить щось не так, як ти, це зовсім не означає, що він поганий і що його треба змусити відмовитися від його власних звичок, думок . Природно й зрозуміло, що в будь-якій цивілізованій країні людям просто необхідна толерантність. У наш складний час, коли по всьому світу розпалюються міжнаціональні війни, необхідно закликати народи до толерантності, збереженню та впорядкуванню світу, добра і злагоди.

 

На сьогоднішній день існує декілька видів толерантності: гендерна; національна; расова; релігійна; по відношенню до інвалідів; міжкласова; етнічна; політична; освітня; адміністративна; музична; спортивна; сексуально - орієнтаційна.

 

Погодьтеся, для всіх нас дуже важливо усвідомити, що наша здатність цінувати кожну без винятку людину, є моральною основою світу, безпеки і діалогу між культурами. Тільки толерантна особистість може зрозуміти труднощі іншої людини, що відрізняється від неї за якимись ознаками.

 

Давайте ж сьогодні, в це міжнародне свято задумаємося про те, що будь-яка людина на планеті - індивідуальна і навчимося терпимо і толерантно, з повагою і розумінням ставиться до чужих відмінностей, визнавати індивідуальність особистості не тільки в цей день, а щодня з року в рік!

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/november/16/international-day-for-tolerance

 

 

Переглядів: 116 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 17:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024