Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 18 » Міжнародний день протидії булінгу
18:14
Міжнародний день протидії булінгу

СТОП,  БУЛІНГ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день протидії булінгу (International STAND UP to Bullying Day) відзначають 18 листопада.

 

 

 

Міжнародний день протидії булінгу відзначається двічі на рік: у лютому та листопаді. У лютому – це святкування припадає на останню п’ятницю місяця, тоді як у листопаді цей День припадає на третю п’ятницю місяця.

 

Відзначення у лютому є частиною Тижня протидії булінгу, який спрямований на виховання співчуття та припинення булінгу та агресивних дій серед дітей. Його дотримуються в школах, на робочих місцях і в організаціях у понад 25 країнах. Знущання можуть мати тривалі наслідки для психіки людини, тому важливо розпізнавати випадки знущань і негайно припиняти їх.

 

ІСТОРІЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПРОТИДІЇ БУЛЛІНГУ

 

Міжнародний день боротьби з булінгом став результатом дій двох учнів 12 класу з Нової Шотландії. Тревіс Прайс і Девід Шеферд рішуче запротестували, коли над однокурсником почали глузувати через те, що він одягнув рожеву сорочку.

 

 

 

 

Хлопці купили 50 рожевих сорочок у дисконтному магазині та надіслали їх та електронного листа своїм однокласникам із проханням одягнутися в усе рожеве, щоб створити «море рожевого» на підтримку учня, який став жертвою знущань.

 

 

 

 

 

 

Багато учнів одягли сорочки, а решта прийшли до школи у власному рожевому одязі. Їх креативність і доброта привернули увагу в Канаді, Сполучених Штатах Америки та інших країнах.

 

Наступного року Міжнародний день боротьби з булінгом став вірусним у багатьох країнах світу.

 

Міжнародний день протидії булінгу – це подія, яка проводиться кожні півроку в лютому та листопаді. Листопадовий захід збігається з Тижнем протидії булінгу.

 

Ті, хто бере участь у цьому Дні, підписують і одягають рожеві «сорочки з обіцянками», що вони публічно виступити проти знущань. Сорочки виражають невдоволення знущанням і висловлюють підтримку жертвам.

 

Це неконфліктний спосіб протистояти хуліганам. Вперше він відбувся в лютому 2008 року, коли 236 шкіл, підприємств і організацій взяли участь у Дні, одягнувши рожеві сорочки.

 

Кожна школа - учасник, робоче місце чи організація розмістять свій стенд з матеріалами про протидію булінгу за допомогою координаторів заходу у тих місцях, де це принесе найбільше користі. Такі організації, як Bully Help Initiatives, прагнуть розробити ефективні структури підтримки жертв булінгу.

 

ЯК ВІДЗНАЧАТИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРОТИДІЇ БУЛІНГУ

 

Носіть рожеве.

Займіть позицію проти цькування. Висловіть свою підтримку жертвам, одягнувши рожеву сорочку в Міжнародний день протидії булінгу.

Підвищення обізнаності.

Опублікуйте інформацію про День у своїх облікових записах соціальних мереж і розкажіть людям про його важливість. Ви також можете опублікувати номери телефонів довіри та юридичні кроки, які жертва може вжити проти хуліганів. Організуйте захід на своєму робочому місці.

 

ПРОТИДІЯ БУЛІНГУ В УКРАЇНІ

 

За даними ЮНІСЕФ, майже 70% дітей по всьому світу потерпають від цькування з боку однолітків.  В Україні це негативне явище посідає одне з чільних місць серед європейських країн з найвищим рівнем булінгу.

 

 

 

 

 

 

Верховна Рада України 18 грудня 2018 року прийняла Закон України № 8584 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо протидії булінгу», який вперше визнав юридично це поняття в українському законодавстві та передбачає відповідальність не тільки за вчинення, але й за приховування випадків булінгу.

 

Система безоплатної правової допомоги активно працює в напрямку запобігання булінгу, відвідуючи школи, роз'яснюючи дітям, вчителям та батькам, як протидіяти цьому явищу. У їх арсеналі - роз'яснення, дружні зустрічі, творчі конкурси, перегляд відповідних відеороликів та мультфільмів.

Про напрацювання юристів можна дізнатися за посиланням: https://bit.ly/3bX4Ho2. Про булінг у школі та покрокові дії, як йому протистояти, читайте тут: https://bit.ly/3b2WYn2

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://nationaltoday.com/international-stand-up-to-bullying-day/

 

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024