Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 20 » День працівників сільського господарства України
22:56
День працівників сільського господарства України

СВЯТО АГРАРІЇВ

 

 

 

 

 

День працівників сільського господарства України 

щорічно святкують у третю неділю листопада.

 

Від самого ранку до пізньої ночі аграрії та фермери України невпинно працюють, забезпечуючи країну всім необхідним. Без жодних вагань їх праця є важкою і клопіткою. Україна обдарована родючими землями та ідеальними умовами для створення якісного продукту. Деякі навчаються на агрономів у вищих навчальних закладах, а деякі ціле життя працюють на полях і фермах. Держава запровадила свято на честь працівників сільського господарства, щоб визнати тяжку працю та показати шанобливе ставлення до агрономів та фермерів. 

Єдиний засіб утримати державу в стані незалежності від будь-кого – це сільське господарство. Володій ви хоч всіма багатствами світу, якщо вам нічим харчуватися – ви залежите від інших. Торгівля створює багатство, однак сільське господарство забезпечує свободу

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ЦЕЙ ДЕНЬ

Землеробство у світі було відкрите більше ніж шістсот поколінь до нас, тому це досить старовинна справа. Україна з давніх часів славиться своїми чорноземами, а сільськогосподарські продукти є однією з основних статей експорту вже багато століть. Так,за античних часів від причорноморських грецьких колоній до Афін щороку поставлялося 17 тис. т зерна.

З другої половини першого тисячоліття на українських землях з поширенням борони і плуга почали використовувати двопільну, а потім – трипільну систему землеробства.

В пізніші часи характер землеволодіння мав регіональні особливості. Так, в Придністровських районах селянам надавалося стільки земля, скільки вони могли обробити. На Правобережній Україні утвердилася фільварково-панщинна система, за якою селяни мали відробляти певну кількість днів на землі феодала.

Але спільною рисою землеробства Наддніпрянщини, Лівобережжя, Слобожанщини, Північного Причорномор’я та інших регіонів сучасної України було екстенсивне введення господарства.

При цьому, серед основних культур були жито, пшениця, ячмінь, овес, гречка, горох. З кінця 18 ст. почали зростати площі під технічними культурами: коноплею, льоном, тютюном. Також почали вирощувати картоплю та конюшину.

В свої господарствах селяни вирощували різноманітні городні культури: гарбузи, часник, цибулю, хрін тощо.

Необхідно відзначити, що після скасування кріпосного права в України широкого розповсюдження набув фермерський тип господарювання, на відміну від російських сіл, де переважало общинне господарювання.

Але більшовицький експеримент з колективізації призвів не тільки до втрати мотивації селян щодо підвищення продуктивності праці, але й до національної трагедії – Голодомору, що до радянської влади вважався неможливим на родючих українських землях.

СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА В УКРАЇНІ

В перші роки незалежності України було впроваджено немало реформ та вкладено багато зусиль для розвитку сільськогосподарської діяльності. Сьогодні наша країна досягла успіхів у цій справі та є знаною далеко за її межами. Серед іншого варто зазначити, що за рік в Україні вирощується у сім разів більше зерна, ніж кави у всьому світі. 

Перспективним вважають і вирощування кукурудзи та розведення курей. Окрім цього наша країна є світовим лідером із виробництва соняшника.

ЧАСТІ ПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ ПРО ЦЕЙ ДЕНЬ

Що входить до агропромислового комплексу?

До такого комплексу ми залічуємо рослинництво, тваринництво, галузі зі збереження та перероблення продукції та галузі, що виробляють засоби виробництва.

 

Яке місце Україна займає по експортуванню зерна у світі?

Серед усіх країн Україна є третім найбільшим експортером зерна.

 

Які сучасні технології використовують в агропромисловості?

З використанням дронів у веденні сільського господарства стало легше контролювати етапи виробництва, спостерігаються значні пришвидшення під час хімічної обробки рослин і посівів.

Безпілотні літальні апарати допомагають отримувати актуальну інформацію щодо конкретної зараженої ділянки та постачають необхідні добрива до необхідної ділянки.

Встановленні тепловізори на таких апаратах забезпечують спостереження та охорону ділянок вночі.

 

ЧОМУ ВАЖЛИВИЙ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Сільське господарство не тільки забезпечує продуктами харчування населення, а також є важливою галуззю країни. За підрахунками експертів, у близькому майбутньому Україна зможе значно збільшити експорт продуктів сільського господарства.

Звичайно, для цього потрібні неабиякі зусилля працівників цієї галузі, але, на жаль, все більше молоді виїжджає в місто. Агрокомплексам не вистачає професійних спеціалістів, саме тому важливо залучати молодь та заохочувати наявних працівників.

День працівників сільського господарства стає чудовим способом, щоб показати громадянам позитивні зміни у галузі, нові досягнення. Без сумнівів, ця подія має велике значення не тільки для аграріїв, а й для всієї держави.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-pratsivnykiv-silskoho-hospodarstva-ukrainy/

 

 

Переглядів: 125 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024