Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 20 » Клуб уболівальників Онлайн - Марафону Стрункості рекомендує шанувати ноги
22:57
Клуб уболівальників Онлайн - Марафону Стрункості рекомендує шанувати ноги

 

НОГИ ЛЮБЛЯТЬ ХОДЬБУ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хоч ми і стаємо старшими, наші ноги завжди повинні залишатися сильними.

 

 

Коли ми старіємо, ми не повинні боятися, що волосся посивіє , чи шкіра обвисне або зморщиться. Як сказано в матеріалі «Профілактика» в журналі USA Magazine, сильні м'язи ніг визначені медиками як найважливіші та найбільш  необхідні серед головних факторів довголіття.

 

Якщо не рухати ногами два тижні, сила ніг зменшиться на 10 років. Дослідження, проведене в Копенгагенському університеті в Данії, показало, що за два тижні бездіяльності сила м'язів ніг як літніх, так і молодих людей - була ослаблена на третину, що відповідає 20-30 рокам старіння.

 

У міру того, як м'язи наших ніг стають слабшими, нам знадобиться багато часу на відновлення, навіть якщо ми робитимемо потім реабілітаційні вправи. Тому регулярні вправи, такі як ходьба, є дуже важливими. Вся маса тіла при навантаженні залишається на ногах.

 

Стопи – це свого роду «стовпи», що несуть на собі вагу людського тіла. Цікаво, що 50% кісток людини та 50% м'язів знаходяться в обох ногах. Найбільші та найміцніші суглоби і кістки людського тіла також знаходяться у ногах.

 

Міцні кістки, сильні м'язи та гнучкі суглоби утворюють "залізний трикутник", що несе найважливіше навантаження на людське тіло. Адже 70% людської активності та спалювання енергії у своєму житті здійснюється двома ногами.

 

Чи знаєте ви це? Коли людина молода, її стегна досить сильні, щоб підняти невелику машину! Ноги – центр руху тіла. Обидві ноги разом складаються з 50% нервів людського тіла, 50% кровоносних судин та 50% крові, що протікає по них. Це найбільша роумінг-мережа, яка з'єднує тіло. Тільки коли ноги здорові, традиційний кровотік тече плавно, тому у людей із сильними м'язами ніг обов'язково буде сильне серце.

 

Старіння починається з ніг. З віком точність та швидкість передачі інструкцій між мозком та ногою знижується, на відміну від юності людини. Крім того,  кальцій у кістках, рано чи пізно почне зменшуватися і з часом зникне зовсім, роблячи людей похилого віку схильними до переломів.

 

Переломи кісток у людей похилого віку викликають ряд ускладнень, особливо смертельних захворювань, таких як тромбоз головного мозку.

 

Чи знаєте ви, що 15% пацієнтів похилого віку помруть протягом року від перелому стегнової кістки?

 

Тренувати ноги ніколи не пізно навіть після 60 років. Хоча наші ноги згодом старіють, тренування ніг – це робота на все життя. Тільки зміцнивши ноги, можна запобігти подальшому старінню.

 

Ходіть щонайменше 30-40 хвилин щодня, щоб ваші ноги отримували достатньо навантажень, і щоб м'язи ніг залишалися завжди здоровими.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.facebook.com/109944173871229/photos/a.117877286411251/286499299549048/

 

Переглядів: 141 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024