Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 21 » Ще сотня вимушених переселенців отримали соціальне житло на Львівщині
14:19
Ще сотня вимушених переселенців отримали соціальне житло на Львівщині

НОВОСІЛЛЯ – ВІДБУЛОСЯ  ЗА  ГРАФІКОМ

 

 

 

20 листопада відбулося урочисте відкриття капітально відремонтованої будівлі у селі Неслухів

Новояричівської ТГ Львівського району. Її пристосували для потреб внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 

 

 

Новояричівська територіальна громада – одна з тих громад, які з початку повномасштабних бойових дій надали прихисток ВПО з різних областей України. Станом на сьогодні у громаді зареєстровані близько 2 тисяч таких осіб, з яких переважна більшість проживають у приватному секторі. Частина людей жили в комунальних закладах громади, які не підходять для тривалого проживання. Тому виникла потреба у створенні додаткових покращених місць, де зможуть жити люди.

 

 

 

 

 

 

Більшу частину коштів для реконструкції будівлі надав благодійний фонд «Запорука» – майже 18 млн грн, а також понад 2,5 млн грн виділили з обласного бюджету. У межах проєкту облаштували 30 повноцінних квартир для проживання з розміщенням у них санвузлів, душових кімнат та кухонь. Тут житимуть сім‘ї з дітьми та люди старшого віку.

 

 

 

 

 

 

«Закинуту господарську будівлю вдалося за 4 місяці перетворити на сучасний житловий будинок для 30-ти сімей. Сотня осіб, які змушені були покинути домівки через війну, тепер тут проживатимуть у комфортних умовах. Цей проєкт вдалося втілити в життя завдяки коштам благодійників та частково з обласного бюджету. Дуже вдячний місцевим жителям, які допомогли поселитися саме тут, у Неслухові, людям, які втратили домівки. Це соціальне житло стане прихистком для багатьох сімей, яких зачепило горе війни», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

 

 

 

 

Також він нагородив президентку благодійного фонду «Запорука» Наталію Оніпко подякою за реалізацію спільно з італійськими партнерами проєкту з реновації гуртожитка для внутрішньо переміщених осіб села Неслухів.

«Ми заснували наш благодійний фонд 14 років тому і його основою місією є допомога тим, хто її потребує. Я дуже хочу, щоб кожен українець мав власний дім і цей будинок є хорошим початком великої місії. Реконструювавши його, ми подарували впевненість у завтрашньому дні для мешканців цього дому. Впевнена, що кожен, хто тут житиме, знайде втрачений через війну затишок і віднайде спокій у теплих стінах», – наголосила Наталія Оніпко.

 

 

 

 

 

Голова Новояричівської селищної ради Петро Соколовський для перепрофілювання занедбаної будівлі на житлові приміщення зміг залучити міжнародних партнерів: благодійний фонд «Запорука», фундацію «Солетерре», організацію CORE та Міжнародний благодійний фонд World Vision International. Завдяки цьому не лише провели комплексний ремонт будівлі, але й забезпечили усі кімнати необхідними меблями та побутовими приладами.

 

 

 

 

 

 

У будівлі розташований фельдшерсько-акушерський пункт, є зона відпочинку, на вулиці – дитячий майданчик для найменших мешканців. Після перемоги України ці відремонтовані приміщення служитимуть потребам громади.

 

Фото –  пресслужби ЛОВА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/46585

 

 

 

 

Переглядів: 133 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024