Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Листопад » 22 » Сьогодні - Міжнародний день сина
22:55
Сьогодні - Міжнародний день сина

 

НОВЕ  РОДИННЕ  СВЯТО

 

 

 

 

Родинні свята – надзвичайно важливі, адже вони дають можливість зблизитися батькам

з дітьми, бабусям та дідусям з онуками тощоМіжнародний день сина – одне із таких свят.

 

Цей день не належить до офіційних свят та не позначений як вихідний у календарі. Проте діти з нетерпінням чекають цього дня. Варто сказати, що Міжнародний день сина – це нагода не тільки створити справжнє свято для синочка шкільного віку, але й привітати дорослого сина. А ще це нагода різним поколінням зібратися за столом.

 

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Версій започаткування цього дня – багато. Народження сина в будь-якій сім’ї, незалежно від культури, національності та віросповідання, завжди було великою подією. Кожен батько прагне мати насамперед сина, адже нащадок чоловічої статі – це цінний продовжувач роду. Окрім того, в подальшому саме син бере на себе відповідальність за всю родину.

 

Особливе ставлення до дітей чоловічої статі спостерігається в ісламських державах. Що стосується інших країн, то в Японії до Другої світової війни вже святкували день хлопчиків, який пізніше отримав статус свята Дня дітей. В цей день над кожним будинком вивішувалися різнокольорові прапорці. Чим більше прапорців – тим більше хлопчиків в родині.

 

В різні дні День сина відзначається в різних країнах. Проте 22 листопада – це можливість кожного приєднатися до єдиного, міжнародного дня.

 

ЦІКАВІ ФАКТИ

 

Доведено, що сини, які мають сильний зв’язок з матір’ю, виростають більш відповідальними та успішними. Безліч проведених досліджень підтвердили той факт, що інтелект наслідується хлопчиками по лінії матері.

 

У XVII столітті король Луї XIV видав указ, в якому велів очистити зміст книг римської та грецької класики від усіх непристойних висловлювань та зробити їх більш зрозумілими для дитячого сприйняття. Все це він робив заради свого сина. Однак у той час, коли робота була завершена, його сину вже виповнилося 28 років, і він сам вже став батьком.

 

Італійські вчені стверджують, що пари, які бажають народити хлопчиків, повинні вибрати для зачаття осінні місяці. Вони обґрунтовують свою версію тим фактом, що температура повітря у цю пору року сприяє підвищенню концентрації сперматозоїдів, які містять Y-хромосоми.

 

Найрозумнішим хлопчиком у світі вважається Ганеш Ситам-палама. У сім років він вже закінчив школу та успішно склав іспити до університету. Ганеш став наймолодшим студентом, але він легко справляється з програмою.

 

З XV до XVIII століття в Англії для виховання у спадкоємців трону відповідальності їм дозволялося грати тільки з одним хлопчиком. Особливістю було те, що за провину принца карали цього малюка. Бачачи це, представник королівської крові припиняв свої пустощі та надалі поводився добре. Звідти пішов вираз «хлопчик для биття».

 

ЧАСТІ ПИТАННЯ ПРО  ЦЕЙ ДЕНЬ

 

  • Що за свято – Міжнародний день сина?
  • Це світле родинне свято святкується подібно до Дня матері та Дня батька. В цей день батьки мають можливість привітати своїх синів, показати, наскільки вони для них важливі.

 

ЩО ПОДАРУВАТИ ХЛОПЧИКУ НА ДЕНЬ СИНА?

 

Подарунок залежить від віку. Маленьким дітям можна купити цікаву іграшку. Якщо хлопчик досягнув шкільного віку, то йому обов’язково сподобається конструктор чи якийсь цікавий ігровий набір.

 

Підлітки будуть раді отримати іграшку на радіоуправлінні чи аксесуари до улюблених гаджетів.

 

Подарунки не обов’язково мають бути дорогими. Навіть обкладинка до документів, наручний годинник, чи підставка для смартфону зробить щасливим винуватця свята.

 

Також слід подумати про подарунки для синів, що досягли повноліття. Це може бути символічний подарунок чи щось, що розбурхає дитячі спогади.

 

Любляча та дбайлива мама може порадувати свого синочка корисним подарунком, зробленим власноруч. Це може бути в’язаний шарф чи вишита сорочка.

 

Безпрограшним буде подарунок, пов’язаний з хобі:

  • Якщо ваш син захоплюється риболовлею, то йому можна подарувати спінінг чи силіконові приманки.
  •  Автолюбителя порадує камера заднього виду, новенька магнітола чи обігрівач для сидіння.
  • Поціновувачеві  спорту та активного способу життя можна подарувати сертифікат на прогулянку верхи чи на стрибок з парашутом.

 

ЯК ВІДЗНАЧАТИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СИНА?

 

Для українців це свято є дещо новим, тому традиції його святкування ще не цілком сформовані. Та відзначати його можна як будь-яке родинне свято. Адже поява сина в українській родині – це важлива подія в житті кожного батька та матері.

 

Син продовжує бути спадкоємцем та продовжувачем роду. Він має стати захисником своєї родини та всієї нації. Про це можна наголосити під час привітання.

 

Якщо треба привітати вже дорослого сина, у якого вже є власна сім’я, то це чудова нагода запросити сина з невісткою та внуками до святкового столу.

 

Якщо ж мова йде про синів дитячого віку, то ідей святкування може бути безліч:

  1. Влаштувати день розваг. Сьогодні існує безліч кімнат розваг для хлопчиків. Зазвичай вони знаходяться в великих розважальних центрах. Там діти мають змогу зіграти в різноманітні ігрові автомати, покататися на машинках, подивитися новий мультик в кінотеатрі.
  2. Накрити святковий стіл для сина та його друзів. Це можна зробити як дома, так і в кав’ярні. Діти обожнюють проводити багато часу разом не тільки за іграми, але і за поїданням всіляких смаколиків.
  3. Провести день в домашньому колі, замовити піцу, спекти торт та переглянути цікавий сімейний фільм.
  4. Активний відпочинок. Батько може взяти сина на риболовлю, в турпохід, чи придумати будь-який інший цікавий захід на природі

 

Як саме провести День синів – вирішувати вам. Головне: оточіть дорогих людей турботою та любов’ю – і ви побачите, як цей день наповниться позитивними емоціями.

 

ЧОМУ ВАЖЛИВИЙ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Міжнародний день сина – це ще одна чудова нагода відкинути свої буденні справи та провести більше часу в родинному колі.

 

Адже сучасний світ диктує жорсткий ритм життя, коли треба все встигнути, зі всім впоратися, а часу на близьких практично не вистачає.

 

Сучасним людям потрібно більше таких свят, коли треба зупинитися, подумати про кожного члена своєї родини та провести з ними чудовий час. Саме такі хвилини відкладаються в пам’яті кожної дитини та нагадують про тепло та затишок домашньої атмосфери. 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-syna/

 

Переглядів: 154 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 08:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024