Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 4 » День обіймів 2022 в Україні: історія свята, поради психолога
17:42
День обіймів 2022 в Україні: історія свята, поради психолога

ОБІЙМИ – ЗНАК  ЛЮБОВІ

 

 

 

 

 

 

Всесвітній день обіймів щорічно відзначається 21 січня та 4 грудня.

 

 

Зараз важко сказати, хто став автором свята, швидше за все, це були студенти. В кінці першого місяця зими вони стали обіймати один одного без будь-якого підтексту. Вважається, що в цей день отримати свою порцію "приємностей" може навіть стороння вам людина.

 

День обіймів 2022 - історія і традиції свята

 

Міжнародний день обіймів (International Hug Day) був заснований в 1986 році в Америці. Спочатку свято було національним, але незабаром поширилося по всьому світу.

Молодь по всьому світу (і в Україні теж) 21 січня влаштовує флешмоби: часто в парках і на вулицях можна побачити хлопців з табличками в руках, на яких красується напис "Free Hugs". Таким чином учасники акції запрошують кожного охочого обійнятися та обмінятися позитивними емоціями.

 

Існує і другий день обіймів, який відзначається 4 грудня, який був заснований в 70-х роках минулого століття. Але той, про який ми говоримо сьогодні, більш популярний.

 

День обіймів в Україні - думка психолога

 

Психологиня та психотерапевтка Ольга Голубицька розповіла, для чого корисні обійми, як вони впливають на здоров'я і скільки разів на день потрібно робити це: «Обійми фізично корисні для людини, тому що, коли людина обіймає одна іншу, виробляється такий гормон окситоцин, який допомагає відчувати близькість між людьми. Тому, наприклад, друзі люблять обіймати одне одного, мати чи батько дитину обіймає, кохані обіймаються».

 

Експерт додала, що обійми – це узагалі "стародавній механізм", аби відчути приналежність до когось чи до чогось.

 

«Ти знаходишся, - сказала вона, - в інтимній, особистісній зоні людини. Якщо вона в цей момент дозволяє себе обійняти, то ти її особистісні кордони розділяєш. Крім того, обійми заспокоюють людей та дають відчуття любові. Водночас, потрібно враховувати той факт, що людина може узагалі не любити чи не хотіти обійматися в певний момент, - тоді людину не варто до цього силувати».

 

Психологиня додала «Якщо люди хочуть обійматися, запитувати… Коли зустрічаєш людину, можна розкрити обійми, і вона, якщо захоче, вона тобі їх на зустріч розкриє і тоді у вас "match" – ви обидва хочете сьогодні обійматися. Буває, що в людини щось, наприклад, болить або не в настрої – тоді обійми можуть бути некорисними. Тому що буде дратівливість і можна викликати зворотню реакцію обіймами».

 

Вона також розповіла, що якщо дітей рекомендується обіймати хоча б чотири рази на день, то дорослим радять обніматися чотири-вісім разів на день.

 

«Інколи буває, що пари навіть живуть разом, але не доторкаються одне до одного, не обіймають… Інколи у сварці кохану людину краще просто обійняти, якщо ви відчуваєте, що це доречно. Інколи це може бути замість тисячі слів – просто мовчки підійти і обійняти людину», - підсумувала Голубицька.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unian.ua/lite/holidays/den-obiymiv-2022-istoriya-privitannya-ta-listivki-do-svyata-11677012.html

 

 

 

Переглядів: 154 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024