Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 5 » Сьогодні - Міжнародний день волонтера
12:00
Сьогодні - Міжнародний день волонтера

ГЕРОЇ  СЕРЕД  НАС

 

 

 

 

 

 

Щорічно 5 грудня в світі відзначають Міжнародний день волонтера.

 

Свято заснувала Організація Об’єднаних Націй 17 грудня 1985 року в ім’я економічного та соціального розвитку. День волонтерів повинен спонукати суспільство до безоплатної добровільної праці у найрізноманітніших сферах діяльності.

 

Добровольці або волонтери - це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Сфери діяльності, в яких можна побачити безоплатну роботу добровольців, воістину численні і різноманітні.

 

Наприклад, такі люди добровільно викликаються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати або брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії по рідному місту, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Більш того, добровольці допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках престарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних лих.

 

 

 

 

 

Добровольці присвячують суспільству свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди і суспільство, безсумнівно, потребує результативної праці волонтерів. ООН постійно закликає держави вживати заходів з метою підвищення обізнаності про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей у ​​всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном.

 

У свою чергу, у Всесвітній декларації добровольців сказано, що вони мають право присвячувати свій талант, час, енергію індивідуальним і колективним акціям, не чекаючи за це винагороди. І сьогоднішній День дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися своїми цінностями і розповісти про себе на рівні спільнот, неурядових організацій, організацій системи ООН, уряду і приватного сектора.

 

Волонтерство як офіційний рух було створено у 20-х роках 20 століття. У 1920 році у Франції молодь вигадала волонтерський проєкт, який полягав у відновленні ферми, котра постраждала під час Першої світової війни.

 

В Україні активна волонтерська діяльність розпочалась у 2014 році під час Революції Гідності. Наразі на сході і півдні країни триває війна, де бере участь дуже багато волонтерів: військових та простих людей, які допомагають збирати кошти, ліки, одяг тощо, а також займаються транспортуванням гуманітарної допомоги у прифронтову зону бойових дій.

 

У Червоному Хресті України – волонтери є становим хребтом організації.

Докладніше про це – див. за посиланням:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=523199086518633&set=a.487307143441161

 

Плакат – ТЧХУ/Фейсбук

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/december/05/world-volunteer-day

 

Переглядів: 139 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 17:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024