Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 7 » День місцевого самоврядування в Україні
18:55
День місцевого самоврядування в Україні

 

ПРОФЕСІЙНЕ СВЯТО  ПРАЦІВНИКІВ  МІСЦЕВОЇ  ВЛАДИ

 

 

 

 

 

 

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування.

 

Це професійне свято для тих, хто працює в сільських, міських, районних та обласних радах, кому ми довірили управління нашими населеними пунктами.

Працювати в органах державної влади, забезпечувати виконання завдань і функцій держави – справа відповідальна, що вимагає широких знань, толерантності, мудрості, терпіння, зосередженості

 

ЩО ТАКЕ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ?

 

Місцеве самоврядування забезпечує громадянам України можливість самостійно вирішувати питання місцевого значення. Основною одиницею місцевого самоврядування в нашій державі є територіальна громада. Саме об’єднання громадян в межах села або декількох сіл, селища, міста здійснюють місцеве самоврядування безпосередньо або через обрані ради та їх виконавчі органи.

 

ІСТОРІЯ ЗАСНУВАННЯ ПОДІЇ

 

У цей день у 1990 році Верховною Радою тоді ще УРСР було прийнято Закон про місцеве самоврядування. Але його святкування було запропоноване та підтримане Президентом України у 2000 році. 

 

У жовтні 1985 року державами Європи була затверджена «Хартія місцевого самоврядування», яка стала основою його класичної моделі. Для України документ мав дуже велике значення, тому що цей інститут в країні був забороненим упродовж 70 років. Незважаючи на безліч проблем, які з’являлися на шляху, у 1997 році Хартія була ратифікована в Україні та увійшла у національне законодавство.

 

МЕТА ВПРОВАДЖЕННЯ ЦЬОГО ДНЯ

 

Метою впровадження свята було приведення місцевого самоврядування у відповідність з базовими положеннями Хартії. Цей день став для багатьох урядовців справжнім орієнтиром на перебудову сучасної моделі цього пункту законодавства, яка б відповідала потребам суверенної держави.

 

ВІТАННЯ ВІД ЛЬВІВСЬКОЇ ОО ТЧХУ

 

Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України вітає всіх працівників місцевого самоврядування, котрі працюють задля нашого спільного добробуту!

Нехай цей святковий день додасть всім нам натхнення і наполегливості у спільній справі подальшого розвитку територіальних громад, відродженню сіл і селищ нашої області, зміцнення авторитету нашої держави в європейській спільноті і у всьому демократичному світі!

Цей рік дуже важкий, але попри всі труднощі, новоутворені громади продовжують працювати та робити свій вклад в перемогу.

Ми пишаємося самовідданістю та професіоналізмом працівників місцевого самоврядування!

Червоний Хрест – ваш традиційний помічник. Разом – ми велика сила!  

 

Фото – з відкритих джерел

Пресслужба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 111 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 15:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024