Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 9 » Міжнародний день пам'яті жертв злочину геноциду
20:05
Міжнародний день пам'яті жертв злочину геноциду

 

 

КОНВЕНЦІЯ – ЗАБОРОНЯЄ ВАРВАРСТВО!

 

 

 

 

 

 

 

 

Щорічно 9 грудня в світі відзначається Міжнародний день пам'яті жертв

злочину геноциду, визнання їх гідності і попередження цього злочину.

 

 

Ця дата була обрана в зв'язку з тим, що в цей день в 1948 році була прийнята Конвенція про попередження злочину геноциду і покарання за нього.

Мета Дня - підвищувати обізнаність світової громадськості про саму Конвенцію, а також належним чином вшанувати пам'ять людей, які стали жертвою геноциду і недопущення подібних злочинів у майбутньому. Приймаючи цю резолюцію без голосування, всі 193 держави-члени тим самим підтверджують, що кожна окрема держава несе відповідальність за захист свого населення від геноциду, що така відповідальність передбачає попередження цього злочину, в тому числі і підбурювання до нього.

 

Засновником дослідження геноциду був Рафаель Лемкін. Саме він і ввів цей термін в 1944-му році. У преамбулі до Конвенції про геноцид відзначається, що випадки геноциду мали місце протягом всієї історії людства, але терміну «геноцид» не існувало, поки Лемкін не ввів його. 

 

Протягом останніх 100 років до численних жертв геноцид привів на територіях тоталітарних політичних режимів (зокрема, в умовах нацистської Німеччини, комуністичних СРСР, Китаю, Кампучії, під час правління Саддама Хусейна в Іраку, в Османській імперії під час Першої світової війни).

Ознаки геноциду мають дії урядів різних країн щодо кримських татар, українських німців, українських поляків, українських циган, українських греків, українських болгар. Але наймасовішим було вбивство голодом етнічних українців СРСР в 1932-1933 роках.

 

Голодомор повільно визнається іншими націями саме геноцидом. 7 грудня 2016 року депутати Верховної Ради України ухвалили постанову про звернення до демократичних держав про визнання Голодомору 1932-1933 років в Україні геноцидом проти українського народу.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/december/09/international-day-of-remembrance-for-the-victims-of-the-crime-of-genocide

 

Переглядів: 129 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 16:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024