Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 15 » День чаю (Tea Day)
22:57
День чаю (Tea Day)

 

НА ЗГАДКУ ПРО БОСТОНСЬКЕ ЧАЮВАННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 15 грудня, у багатьох країнах відзначають незвичайне свято – День чаю.

 

 

Дуже популярний цей  День у країнах, які займаються вирощуванням чаю та його експортом. Безумовно, що пам'ятають про це свято також усі прихильники, любителі та шанувальники чудового золотистого напою.

 

Всі ми знаємо, що чай – це напій, який отримують шляхом заварювання та розпарювання листя чайного куща. І хоча людство насолоджується цим напоєм уже багато століть, День чаю було засновано зовсім недавно, а саме у 2005 році.

 

До речі, сама дата свята присвячена роковинам так званого Бостонського чаювання. Тоді 16 грудня 1773 року відбулася знаменита акція протесту, викликана прийняттям Чайного закону. Закон був ухвалений англійським парламентом, він дав право обкладати американців податками на торгівлю чаєм. Цим законом Великобританія наголосила на своїй перевазі і зміцнила свій вплив на колоніальну владу.

 

Однією з основних цілей Дня чаю є популяризація напою. Також, творці свята хотіли показати людям, щоб вони не забували про те, що навколо кожної чашки з гарячим ароматним напоєм збудована ціла чайна індустрія.

 

День чаю має привернути увагу до тих людей, котрі щодня працюють на чайних плантаціях. Тільки в Індії їх понад десять мільйонів. Адже чайні плантації розташовані по всьому світу: у Непалі, Кенії, Уганді, В'єтнамі. Більшість із збирачів – жінки та діти. Це безліч незахищених людей, без соціальних гарантій.

 

За традицією в цей день проводяться безкоштовні дегустації різних сортів чаю та навіть надають усім бажаючим можливість побувати на чайному виробництві.

 

Сьогодні і Ви, 15 грудня, можете долучитися до справжньої чайної церемонії . Для цього досить поставити на стіл самовар, розлити в чашки з екстрактом чаю окріп, додати на тарілочках смачні тістечка, – і свято готове.

 

Не забувайте також, що, починаючи з 2020 року, за рішенням ООН 21 травня, у всьому світі відзначають Міжнародний день чаю (International Tea Day).

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/december/15/international-tea-day

 

Переглядів: 129 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:50
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024