Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 17 » Неврологічні проблеми: лікарка пояснила, чому періодично червоніє та спалахує шкіра обличчя
16:02
Неврологічні проблеми: лікарка пояснила, чому періодично червоніє та спалахує шкіра обличчя

 

ДУМКА ДЕРМАТОЛОГИНІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Почервоніння шкіри відбувається через посилення кровотоку та розширення судин.

 

Воно може бути раптовим, швидко зникати або навпаки довго тривати і супроводжується відчуттям «пашіння», чутливістю або печіннями, проявляється на лиці, шиї, декольте.

 

Причин такого почервоніння шкіри обличчя безліч, зокрема обвітрення, адже це лише симптом, розповідає дерматологиня Катерина Бакіко:

«Різке спалахування шкіри може бути нормальною реакцією на стрес, тривогу, сором та злість. Тому не спішіть собі приписувати важкі та рідкісні хвороби. Внаслідок зменшення кількості гормонів у крові, шкіра може періодично червоніти. З’являється майже у половини жінок у менопаузі і може тривати роками.

 

Хронічна хвороба шкіри обличчя розацеа, для якої реактивність та чутливість є дуже характерна. Також може проявлятись постійно розширеними судинами, прищиками, запаленням шкіри, гнійничками. Причина появи невідома, проте генетика грає велику роль, проходить хронічно.

Ендокринні хвороби. Надмірна робота щитоподібної залози — гіпертиреоїдизм. Також буде проявлятись пришвидшеним серцебиттям та артеріальним тиском, тремтінням рук, нервозністю, діареєю, втратою ваги.

 

Синдром Кушинга — це хвороба, яка супроводжується надмірним виділенням гормону стресу — кортизолом. Крім почервоніння шкіри, може ще бути надмірна вага, акне, м'язева слабкість, головні болі та підвищений тиск крові. Одного почервоніння шкіри лиця мало, щоб таке запідозрити, мають бути й інші характерні симптоми.

 

Неврологічні проблеми: кластерні мігрені дуже часто ведуть до почервоніння шкіри. Супроводжується сильним окресленим болем голови, переважно вночі. Інші причини — пухлини у мозку, хвороба Паркінсона та інші".

За словами лікарки, також причиною почервоніння обличчя може бути надлишок вітаміну. Зокрема мова йде за ніацин (вітамін В3).

 

Фахівчиня  каже: «Деякі ліки можуть сприяти появі спалахування шкіри лиця — глюкокортикостероїди, Рифампін, сілденафіл цитрат (Віагра), вазодилятатори, деякі антибіотики, морфін, Циклоспорин та інші.

Спеції з родини Капсікум мають у складі речовини, які сприяють почеровоніння шкіри (різні види перців, чилі). Також деякі додатки у їжі можуть теж бути причиною — це нітрати (у копчених стравах, шинці та ін.).

Фізична активність та саме жування — веде до посилення кровотоку, а відтак до почервоніння. Також винні у цій проблемі алкоголь (власне сульфіти у цих напоях), гаряча їжа та напої, перегрівання, гарячка, мороз та вітер, хвороби, деякі компоненти косметики та контактна алергія. Рідкісні хвороби — це карциноїдний синдром, феохромоцитома, мастоцитоз".

 

Катерина Бакіко не радить панікувати та здавати одразу аналізи «на всі гроші». Зазвичай лікар перш за все огляне вашу шкіру, щоб окреслити проблему, з якої має справу, а при потребі призначить обстеження.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://fakty.ua/412061-nevrologicheskie-problemy-vrach-obyasnila-pochemu-periodicheski-krasneet-i-vspyhivaet-kozha-lica

 

Переглядів: 138 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 00:46
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024