Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 21 » Україна отримала понад $3 мільярди міжнародної допомоги на гуманітарні цілі
08:55
Україна отримала понад $3 мільярди міжнародної допомоги на гуманітарні цілі

МІЖНАРОДНА  ПІДТРИМКА

 

 

 

 

 

 

Україна з початку повномасштабної війни отримала понад 3 млрд доларів міжнародної

допомоги на гуманітарні цілі, що становить близько 75% від заявленої потреби.

 

 

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомило в Телеграмі.

 

“За даними Служби фінансового спостереження ООН (FTS), Україна отримала понад 3 млрд доларів США допомоги на гуманітарні цілі. Це становить близько 75% від заявленої потреби”, - ідеться в повідомленні.

 

Майже 40% фінансування надали Сполучені Штати Америки. Істотні внески також зробили Європейська комісія, Німеччина, Канада, Британський комітет з надзвичайних ситуацій і Японія.

 

Крім того, внески від 482 донорів із приватного сектору на гуманітарне реагування в Україні перевищили 1,6 млрд доларів.

 

Понад 1 млрд доларів з отриманих коштів були направлені на виплату грошової допомоги різним категоріям українців, які постраждали внаслідок війни. Ще 727 млн доларів спрямовані на продовольчу допомогу, 237 млн доларів – на проєкти з охорони здоровʼя. На забезпечення притулку для внутрішньо переміщених осіб і предмети першої потреби для них направлено 234 млн доларів.

 

За словами заступника Генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй з гуманітарних питань Мартіна Гріффітса, наступного року ООН пропонує збільшити фінансування гуманітарних організацій в Україні до рекордних 5,7 млрд доларів. Це допоможе посилити відповідь на гуманітарну кризу в Україні, спричинену війною.

 

Мінреінтеграції реалізує спільні проєкти разом з UNHCR, OCHA, WFP, UNICEF, IOM, ICRC та іншими міжнародними гуманітарними операторами.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Україна отримала 200 млн євро грантових коштів від Німеччини для внутрішньо переміщених осіб.

 

Фото: НБУ

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-uarazom/3637638-ukraina-otrimala-ponad-3-milardi-miznarodnoi-dopomogi-na-gumanitarni-cili.html

 

Читайте також: До Херсона прибув гуманітарний вантаж від Фундації Олени Зеленської

 

 

Переглядів: 115 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024