Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 24 » Червоний Хрест України підписав Меморандум про співпрацю із Луганською і Закарпатською ОВА та Рубіжанською МВА
15:40
Червоний Хрест України підписав Меморандум про співпрацю із Луганською і Закарпатською ОВА та Рубіжанською МВА

СПІВПРАЦІ – МІЦНІТИ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 24 грудня, Червоний Хрест України підписав Меморандум про співпрацю

 із Луганською та Закарпатською ОВА, а також Рубіжанською міською військовою адміністрацією

Сєвєродонецького району Луганської області.

 

 

В рамках Меморандумів планується реалізація спільних проєктів щодо забезпечення тимчасовим (модульним) житлом ВПО Луганської області, які переїхали до Закарпатської області, житло яких зруйновано або істотно пошкоджено внаслідок війни.

 

 

 

 

 

 

«Сьогодні ми зробили перший важливий крок для створення комфортного житла для вимушено переселених осіб з Луганщини. Плануємо, що проєкт буде реалізовано у найкоротші терміни, адже кошти у розмірі 2 млн доларів на нього вже виділені, завдяки підтримці нашого партнера компанії Пфайзер», - наголосив Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

 

«Через війну населення Луганщини наразі змушене шукати прихистку практично у всіх областях нашої держави. Зрозуміло, що процес пошуку житла, розселення, пристосування до нових умов життя довгий та складний. Можливість створення спеціального містечка, де люди зможуть жити у теплі, із світлом та рештою комунікацій складно переоцінити, адже більшість ВПО починають нове життя, із минулого - документи та одна валіза», – зазначив Сергій Гайдай, голова Луганської обласної військової адміністрації.

 

 

 

 

 

 

Під час підписання Меморандуму президент Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук акцентував: «Червоний Хрест України докладає максимум для подолання гуманітарної кризи в Україні, ми працюємо для людей в усіх куточках нашої держави, і дякуємо головам військових адміністрацій за їх відкритість до співпраці та підтримку населення на місцях».

 

«Наразі Закарпаття надало прихисток для 338 тисяч ВПО і одним з пріоритетних питань є тимчасове житло саме для вразливих категорій. Даний проєкт дасть можливість для ВПО з Луганщини отримати комфортне житло», - додав Петро Добромільський, заступник голови Закарпатської ОДА.

 

Вдячні Закарпатській області за відкритість, гостинність, готовність до співпраці та Рубіжанській міській військовій адміністрації за координування цього надзвичайно відповідального проєкту.

 

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=539100638261811&set=pcb.539100694928472

 

Переглядів: 123 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 14:51
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024