Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 26 » Сьогодні  у деяких країнах - День подарунків
18:25
Сьогодні  у деяких країнах - День подарунків

МАГІЯ  ДОБРА

 

 

 

 

День подарунків припадає на 26 грудня. Свято щороку відзначається лише в декількох країнах – переважно в тих, що історично пов’язані з Великобританією (Канада, Австралія, Південно-Африканська Республіка та Нова Зеландія) та в деяких європейських країнах. У Німеччині його називають «Zweite Feiertag», що означає «друге святкування».

 

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ СВЯТКУВАННЯ ДНЯ ПОДАРУНКІВ?

 

День подарунків англійською мовою звучить, як Boxing Day, що в перекладі означає День коробок. Мова йде про коробки з подарунками.

Деякі історики стверджують, що традиція походить з римських часів, коли гроші на оплату спортивних ігор збирали в коробки. Серед руїн Помпеї були знайдені глиняні горщики, заповнені монетами. Пізніше римляни привезли цю ідею до Британії, а монахи та духовенство незабаром почали використовувати скриньки для збору пожертвувань протягом року, а на Різдво кошти роздавалися бідним.

Також в цей день забезпечені люди готували подарунки для бідних. Свято традиційно було вихідним днем ​​для прислуги, саме 26 грудня вони отримували спеціальну різдвяну коробку з подарунком від своїх наймачів. Своєю чергою, повертаючись до своїх домівок на вихідний, вони дарували подарунки своїм родичам та близьким.

 

ДЕНЬ КОРОБОК У ВЕЛИКОБРИТАНІЇ

 

Вперше термін «Boxing Day» (День коробок) з’явився в історії в 1833 році, але офіційне походження назви так і не було встановлено.

Однак було безліч приводів саме так назвати День подарунків:

 

•        «Різдвяна коробка» так у Великобританії називали різдвяні подарунки, які дарувалися прислузі.

•        Благодійні скриньки. Річ у тім, що 25 грудня більшість християн святкує Різдво. В цей день у церквах встановлюють скриньки для збору коштів, а наступного дня, на День подарунків, коробки відкривають, а гроші роздають бідним.

•        Традиції мореплавців. Під час відплиття на кораблі знаходилася герметично закрита коробка з грошима на щастя. Якщо плавання вдалося, скриньку віддавали священикові, який відкривав її на Різдво, а її вміст роздавав бідним.

 

ДЕНЬ ПОДАРУНКІВ В ІНШИХ КРАЇНАХ

 

Цей день також має релігійне коріння та відзначається як День Святого Стефана в Ірландії та в одному із регіонів Іспанії – Каталонії. У деяких європейських країнах – таких як Угорщина, Німеччина, Польща та Нідерланди – день подарунків відзначається як друге Різдво. У Південно-Африканській Республіці свято називають Днем доброї волі – «Day of Goodwill».

А от у Сполучених Штатах 26 грудня святкують День карамельної тростини як продовження Різдва. В останні роки свято набуває популярності в Україні. В цей день купують подарунки за зниженими цінами.

 

ЧАСТІ ПИТАННЯ ТА ВІДПОВІДІ ПРО ДЕНЬ ПОДАРУНКІВ

 

-  Звідки походить свято?

-  Вважається, що ідеї дарувати подарунки в коробках прийшли з Давнього Риму. Та офіційно День подарунків почав святкуватися у Великобританії.

-  Де святкують День подарунків?

Сьогодні це популярне свято у Великобританії, Канаді, Австралії, Новій Зеландії та інших країнах, які належали до англійських колоній. В деяких європейських країнах День подарунків ще називають Другим Різдвом.

-  Як називається День подарунків у Великобританії?

У Великобританії День подарунків називають «Boxing Day», що перекладається як «День коробок».

-  Які подарунки містяться в коробках?

В цей день дарують різдвяні подарунки рідним, близьким, колегам по роботі, а також бідним. Подарунки можуть бути найрізноманітнішими.

 

ЯК СВЯТКУВАТИ ДЕНЬ ПОДАРУНКІВ?

 

Для більшості звичайних людей День подарунків – це час, який можна провести з родиною чи друзями, особливо з тими, кого не вдалося зустріти на саме Різдво. Люди полюбляють збиратися за трапезою, проводити час на вулиці або просто відпочивати вдома та насолоджуватися вихідним днем. Та є низка традицій, без яких важко уявити цей день: 

 

РІЗДВЯНА ВИСТАВА-ПАНТОМІМА

 

У Великобританії прийнято в цей день проводити різдвяні вистави у вигляді пантоміми, коли глядачі вгадують героїв. Ця традиція наповнює день святковою атмосферою, радістю та веселощами. Часто у пантомімі беруть участь відомі зірки, які одягаються у різноманітних персонажів – улюблених героїв фільмів та казок.

 

1. СВЯТКОВИЙ ШОПІНГ

День подарунків також вважається святом покупок, оскільки магазини пропонують знижені ціни та шалені розпродажі. У Великобританії та інших країнах, де святкується свято, відбуваються настільки грандіозні розпродажі, що за своїми масштабами не поступаються шопінгу під час чорної п’ятниці та кіберпонеділка в США.

Люди зазвичай купують електронні гаджети, різні солодощі, новий одяг, товари для дому. Для дітей обирають цікаві іграшки.

 

2. СПОРТИВНІ ПОДІЇ

День подарунків часто ототожнюється з переглядом спортивних змагань. Деякі ліги в Англії, Шотландії та Північній Ірландії проводять матчі з футболу та регбі, тоді як в Австралії, Новій Зеландії та Південній Африці відбуваються матчі з крикету. Інші види спорту популярні в цей день – перегони та хокей.

Раніше в цей день організовувалось полювання на лисиць. Однак в 2004 році у Великобританії було заборонене полювання з собаками. Проте люди полюбляють цей день проводити на природі.

 

3. СВЯТКОВИЙ СТІЛ

В цей день нічого не готують, адже люди доїдають залишки з різдвяного столу. Так повелося з давніх-давен і для цього є дві причини. По-перше, до Різдва готується стільки страв, що ними можна ласувати протягом наступного тижня. По-друге, в цей день в будинках верхніх прошарків суспільства була відсутня прислуга, тому приходилося доїдати те, що було приготовлено заздалегідь.

Оскільки центральною стравою на різдвяному столі вважається індичка, то в День подарунків часто ласують пиріжками та знаменитим сендвічем з індичкою.

 

ЧОМУ МИ ЛЮБИМО ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Складно знайти людину, яка б не любила дарувати та отримувати подарунки. Крім того, це різдвяне свято сповнене тепла та веселощів. Люди відвідують магазини, сподіваючись купити приємні подарунки для своїх близьких за зниженими цінами, грають у пантоміму, насолоджуються урочистим, святковим настроєм.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/den-podarunkiv/

 

 

Переглядів: 133 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 14:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024