Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Грудень » 29 » На Новий рік Землю накриє затяжна магнітна буря. Скільки вона буде продовжуватися
17:42
На Новий рік Землю накриє затяжна магнітна буря. Скільки вона буде продовжуватися

 

НА ЗАМІТКУ -  МЕТЕОЗАЛЕЖНИМ

 

 

 

 

 

 

 

 

Остання магнітна буря грудня накриє Землю наприкінці року. Вона буде затяжною:

триватиме два дні, повідомляє сайт відстеження космічної погоди Spaceweather.

 

 

 

Зазначається, що магнітна буря очікується на нашій планеті 30 та 31 грудня. Вона буде слабкою, категорії G1. Одначе сонячні спалахи особливо позначаються на метеозалежних людях. У когось може погіршитися самопочуття, у когось виникнути головний біль або загостритися хронічні захворювання.

Магнітна буря стане результатом зіткнення з магнітним полем Землі області взаємодії спільного обертання (CIR), що відокремилася від Сонця. Це зона взаємодії між потоками сонячного вітру, що швидко і повільно обертаються. Зазвичай такі зіткнення викликають ударні хвилі, які призводять до яскравих полярних сяйв на планеті.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов'язані з потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв'язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

У період магнітних бур медики радять якомога рідше користуватися мобільними телефонами і менше часу проводити за комп'ютером.

Також у ці дні рекомендується якомога більше часу провести а свіжому повітрі і слідкувати за своїм раціоном харчування. Лікарі радять робити зарядку вранці – кілька простих вправ поліпшать кровообіг, знімуть стрес і звільнять від погодної залежності. Крім того, рекомендується час від часу приймати контрастний душ.

Гіпертонікам медики радять вживати більше води і менше солі, щоб не затримувати рідину в організмі і не підвищувати тиск. Гіпотонікам ж лікарі рекомендують пити тонізуючі напої, наприклад, настоянку лимонника або елеутерококу.

У ці дні у метеозалежних людей також можуть спостерігатися сильні головні болі, зниження працездатності і підвищена тривожність. Для зниження впливу магнітних бур, необхідно також знизити навантаження на роботі і уникнути серйозних фізичних навантажень. І подбати про свій позитивний психоемоційному настрої.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://ukranews.com/ua/news/905302-na-novyj-rik-zemlyu-nakryye-zatyazhna-magnitna-burya-skilky-vona-bude-prodovzhuvatysya

 

 

Переглядів: 116 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 11:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024