Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 1 » Сьогодні - Всесвітній день миру (ВІДЕО)
14:45
Сьогодні - Всесвітній день миру (ВІДЕО)

МИР – БАЖАННЯ  ВСІХ, КРІМ  КРАЇН-АГРЕСОРІВ

 

 

 

 

 

 

Встановлений у 1967 році Папою Римським Павлом VI, Всесвітній день миру проводиться в перший день з початку року. Це день, коли віруючі християни, об’єднуючись, спільно моляться за мир на нашій планеті.

 

Крім Сирії та України, станом на 2015-й рік, в світі налічувалося ще близько 40 військових конфліктів.

Як повідомляє організація IRIN (Інтегровані Регіональні Інформаційні Мережі, сайт www.irinnews.org) ці конфлікти тривалістю від 3 до 68 років.

В Україні – повномаштабна війна з рф почалася з 24 лютого 2022 року. І в Новорічну ніч від агресора не було спокою. Про це йдеться у нинішньому пості Товариства Червоного Хреста України у соціальній мережі Фейсбук.

«Сьогодні під час масованої ракетної атаки Загони швидкого реагування Червоного Хреста України виїжджали на місця наслідків ударів. В результаті обстрілу найбільше постраждали Київ, Хмельницький, Миколаїв та Запоріжжя.

Волонтери працювали у Києві, Запоріжжі, Миколаєві та допомагали постраждалим і рятувальникам. В одному з районів столиці розгорнуто пункт обігріву, адже багато осель, більше ста помешкань, залишилися без вікон. В інших областях країни Загони швидкого реагування були напоготові, щоб у разі потреби в повному оснащенні та укомплектуванні виїхати на місце надзвичайної ситуації.

Попри святковий вечір, волонтери продовжують чергувати в різних містах країни для допомоги людям», - йдеться у повідомленні.

 

 

 

 

 

Всесвітній день миру, це свято ще називають Днем всесвітніх молитов про мир. 8 грудня 1967 року римський папа Павло VI встановив нове свято, Всесвітній день миру. Його відзначають в перший день кожного нового року. 17 грудня 1969 року Генеральна Асамблея ООН проголосила свято офіційним.

 

Мир на Землі, послаблення напруги в міжнародних та міждержавних відносинах, - це головні теми щорічних передсвяткових послань понтифіків до віруючих. Загальний лозунг Всесвітнього дня миру: «Пробач, і ти отримаєш мир».

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=1

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/videos/856137902385652

 

 

 

Переглядів: 160 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024