Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 2 » Коли не хочеться нічого: 6 способів повернути інтерес до життя
10:06
Коли не хочеться нічого: 6 способів повернути інтерес до життя

 

НІКОЛИ НЕ ПАДАТИ ДУХОМ

 

 

 

 

 

 

 

Діагноз депресія набуває масовості у сучасному світі. Ритм життя, метушня та шквал поганих новин

посилюють ситуацію. Радість можна повернути. Варто вчитися протистояти цим страхам і поглянути

на світ під іншим кутом.

 

 

Іноді складні внутрішні стани пов’язані із втратою точки опори. Якщо описати образно: наче земля пішла з-під ніг, і людина втратила смисли. Боротися з таким станом складно, але місія здійсненна.

Не варто постійно заглиблюватися в болото похмурих думок. Спробуйте самостійно витягти себе з трясовини, наче Мюнхгаузен. Вирушайте на пошуки фундаменту радощів та щасливих моментів, виконуючи звичайні дії.

Наше життя – це дивовижний дар, і все в ньому варто сприймати як подарунок. Як ви проживете його, повністю залежить від вас. На жаль, перебуваючи у полоні страхів та переживань, ми забуваємо про цінність самого життя. Ще й звички, сформовані за роки життя, роблять щодня прісним та безликим.

Бажання подолати «прісність» може підштовхнути людину до різноманітних авантюр: ризикованих знайомств, дружби з алкоголем і розгулом, специфічних захоплень. Все це, своєю чергою, завдає нових і нових травм. Причому людина, яка депресує, сама відчуває і розуміє – чим більше вона намагається вибратися зі свого стану, тим глибше вона в нього занурюється. Проблема не вирішується, а підміняється.

Просто витягати з болота то одну, то іншу ногу безглуздо. Щоб вибратися, потрібно знайти точку опори і міцно за неї схопитися. Це буде перший самостійний крок до порятунку. Що може стати цією точкою?

 

Нове хобі

 

Навчіться грати на музичному інструменті, запишіться на танцювальні курси, придбайте іншу спеціальність, займіться спортом. Чи не починайте з великого. Робіть невеликі кроки у вивченні чогось нового. Це дозволить підвищити інтерес та знайти однодумців.

 

Допомога іншим

 

Волонтерство у будь-якому прояві – дієвий спосіб відчути себе краще. Навколо нас завжди є люди, які потрапили у тяжкі ситуації. Допомога може бути зовсім різною. Робіть добро заради самого добра. Ваша власна позитивна реакція на цю турботу може повернути вам інтерес до життя.

 

Спілкування

 

Вступайте в діалог із незнайомими людьми та підтримуйте спілкування зі старими друзями. Ви здивуєтеся, але в сучасному світі інтернет-спілкування багато хто почувається самотнім. Живу розмову не можна порівняти з листуванням у мережі. Змініть звичку їхати в метро чи електричці, занурившись у свої думки. – Заговоріть з незнайомою людиною. Результат може вас приємно здивувати.

 

Читання

 

Підберіть натхненну, мотивуючу літературу. Це можуть бути художні твори, що вселяють надію. Процес також стане корисним для роботи мозку. Додайте до читання перегляд фільмів, походи до театру та на виставки. Згадайте, що вас могло потішити раніше.

 

Зміна звичок

 

Ідіть на роботу іншою дорогою; відвідайте незвичайний заклад; зайдіть у новий ресторан і замовте незнайому страву. Відмінний варіант зміни обстановки – подорож. Нові враження, незнайомі місця та спілкування з людьми поза вашим колом спілкування допоможуть підбадьоритися.

 

Особисті ритуали

 

Введіть у своє життя ритуали. Сформулюйте кілька правил собі. Визначте, наприклад, як починатиметься ваш ранок. Зі склянки води з лимоном чи чаю з травами? Книги чи аудіоподкасту? Прийняття теплого душу чи стояння на дошці із цвяхами? Неважливо, що це буде, головне – воно має стати звичкою. Якщо станете робити ритуал щодня, мозок почуватиметься добре. З’явиться мотивація та бажання підкорювати світ.

 

Повага до себе

 

Постарайтеся бути добрішими. Поставте запитання: що чи хтось заважає вам цікавитися життям навколо? Можливо відповідь на поверхні. Полюбіть своє внутрішнє “Я”. Почніть балувати себе. Знайдіть час для відпочинку. Навчіться бачити радість у найпростіших моментах, відмовтеся від перфекціонізму та дозвольте собі бути неідеальним.

Якщо самостійно впоратися не виходить, завжди можна звернутися до фахівця. Він допоможе визначити причину проблем. Депресивний стан завжди гостро позначається на якості життя і заважає людині взаємодіяти з оточуючими людьми.

Важливо брати ситуацію під контроль і не чекати на момент, коли негативні явища почнуть проявлятися на фізичному плані. Життя у вас одне, тому живіть своє життя. Бережіть свій дивовижний внутрішній світ.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://prostoway.com/29461-koly-ne-hochetsya-nichogo-6-sposobiv-povernuty-interes-do-zhyttya?utm_medium=referral&utm_source=idealmedia&utm_campaign=prostoway.com&utm_term=1286752&utm_content=10315462

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 124 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024