Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 2 » Нині - День в’язня
11:24
Нині - День в’язня

ВІД СУМИ І ТЮРМИ – НЕ ЗАРІКАЙСЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 2 січня, відзначається День в’язня.

 

Будь-хто з нас, навіть якщо ми живемо досить правильно і привільно, може раптово опинитися в скрутному становищі. До цього потрібно завжди бути максимально готовими. І не треба розраховувати на те, що доля жебрака або в'язня гарантовано обійде нас далекою стороною.

 

МЕТА ЗАСНУВАННЯ ДНЯ

 

Цей День, мабуть, є одним із найсуперечливіших святкових днів, які існують у світі. З одного боку, його мета – це нагадування всім, що будь-яка людина може опинитися у скрутних обставинах, які приведуть її за ґрати. Тому треба поважати гідність тих, хто знаходиться зараз у місцях позбавлення волі або повернувся звідти. Також ініціатори впровадження цього дня привертають увагу до скрутних умов та беззаконня, яке іноді трапляється у сучасних в’язницях.

Але, з другого боку, не всі люди можуть спокійно сприймати відзначання свята тих, хто скоїв злочин проти них самих або їхньої родини. Можна довго розмірковувати про християнське всепрощення, коли йдеться про чужих людей. Та коли стикаєшся із насильством щодо себе, найчастіше ці принципи перестають існувати. Насправді, піднятися у своєму духовному розвитку до вибачення вбивць та ґвалтівників можуть одиниці.

За даними Міжнародного центру вивчення тюрем (The World Prison Brief, сайт: prisonstudies.org), на кінець 2016-го року лідируючі позиції за кількістю людей, які перебувають в ув’язненні, займає США - 2 217 947 осіб, на другому місці знаходиться Китай - 1 649 804 чоловік, на третьому Росія - 637 482 чоловік. Україна займає 28-е місце за кількістю ув’язнених - 60 771 осіб. Останнє місце належить Сан-Марино - 2 людини.

День в’язня відзначають 2 січня. І в цей день варто замислитись про долю цих людей, і якщо ви маєте найменшу можливість попіклуватися хоча б про одного в’язня, не відкладайте і зробіть це сьогодні. Пам’ятайте: „Що посієш – те й пожнеш”.

 

Фото – ілюстративне

За джерелами:

https://daytoday.ua/podiya/den-viaznia/

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=2

 

 

Переглядів: 118 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 10:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024