Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 4 » Через потепління у центрі Мукачева розквітла «шалена» сакура
15:28
Через потепління у центрі Мукачева розквітла «шалена» сакура

 

МОРОЗИ – ВІДІЙШЛИ, ДЕРЕВА - ЗАЦВІЛИ

 

 

 

 

 

 

 

Деревце квітне кілька разів на рік. Востаннє цвітіння

сакури в центрі Мукачева спостерігали два місяці тому

 

 

На початку січня на площі Федорова у Мукачеві через високу температуру розквітла сакура. Через цвітіння кілька разів на рік та, особливо, у холодний сезон, місцеві мешканці назвали дерево «шалена сакура». Останній раз вона розквітала у листопаді 2022-го. Дерево часто цвіте також і восени, і взимку – у жовтні, листопаді, січні та лютому.

 

Нові квіти на дереві у центрі Мукачева з’явилися на Новий рік – у неділю, 1 січня. Фото цвіту сакури на дереві оприлюднив керівник місцевої турагенції Олег Вишневий. Раніше це ж деревце розквітало у листопаді 2022 року.


У попередні роки цвітіння «шаленої сакури» фіксували у середині січня та в лютому. Крім того, це ж деревце першим розквітає на початку сезону цвітіння сакур на Закарпатті – зазвичай, у кінці березня чи першій половині квітня.

Зазначимо, на початку січня по всій Україні синоптики зафіксували аномально теплу погоду: було встановлено 64 температурні рекорди на території країни. Найвища температура 1 січня 2023 року була в Івано-Франківській області – 20° C тепла. У Чернівцях спостерігалось +18° C, у Львові – +12° C, на Закарпатті – до +10° C.


У попередні роки цвітіння «шаленої сакури» фіксували у середині січня та в лютому. Крім того, це ж деревце першим розквітає на початку сезону цвітіння сакур на Закарпатті – зазвичай, у кінці березня чи першій половині квітня.

Зазначимо, на початку січня по всій Україні синоптики зафіксували аномально теплу погоду: було встановлено 64 температурні рекорди на території країни. Найвища температура 1 січня 2023 року була в Івано-Франківській області – 20° C тепла. У Чернівцях спостерігалось +18° C, у Львові – +14° C, на Закарпатті – до +10° C.


 

Фото – Олега Вишневого

За джерелом:

https://zaxid.net/cherez_poteplinnya_u_tsentri_mukacheva_rozkvitla_shalena_sakura_n1555620

 

Переглядів: 150 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 00:48
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024