Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 11 » Міжнародний день «дякую» (International Thank You Day)
16:49
Міжнародний день «дякую» (International Thank You Day)

 

СЛОВО, ЯКЕ  РОБИТЬ З ВОРОГА - ДРУГА

 

 

 

 

 

 

 

 

Щороку 11 січня відзначають Міжнародний день «дякую» (International Thank You Day).

 

 

Ініціаторами цього доброго та світлого свята є такі найбільші міжнародні організації, як ЮНЕСКО та ООН.

Природно, що основною метою створення Дня «дякую» є боротьба з невіглаством та грубим ставленням одне до одного. Вперше його святкували 1994 року.

Погодьтеся, що слово «дякую» - це найпростіший вислів подяки. Вперше воно було зафіксовано у словнику-розмовнику, виданому в Парижі в 1586 році.

На превеликий жаль, ми часто забуваємо дякувати оточуючим, тримаючи свою подяку в собі. Не треба цього робити! Просте слово «дякую» напевно підніме настрій людині, яка зробила чи сказала Вам щось приємне.

До речі, діти починають усвідомлено дякувати з шести років. На наш погляд, вимовляє людина «дякую» автоматично або усвідомлено повністю залежить від виховання.

Від слова «дякую» всім стає світліше, сонце більше посміхається і справи добрі відбуваються. Насправді доведено, що слова подяки позитивно впливають на людину, на її емоційний стан та розумову діяльність. Вважається, що людину нездатну говорити «дякую» зробити щасливою просто неможливо.

Люди, які вміють щиро дякувати і легко приймають слова вдячності – не обов'язково мають більше, ніж інші, але вони справжні щасливчики. Замість невдоволення долею, обставинами, оточенням вони помічають благословення і дякують життю за все, що мають.

Вираз щирої вдячності не дає зациклитись на собі навіть у період глибокої депресії. «Дякую» в думках неприємній людині допомагає зрозуміти її краще, а гучне «дякую» робить із ворога друга.

Повірте, якщо Ви будете правильно використовувати звички до подяки, вдячності, схвалення та уваги, Ви, безсумнівно, станете більш позитивною та популярною людиною. Почніть прямо сьогодні, у Міжнародний день «дякую»!

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/january/11/international-day-of-thank-you

 

 

Переглядів: 128 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 14:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024