Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 18 » «Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не має доступу до військовополонених та цивільних, яких утримує рф», – омбудсмен
09:54
«Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не має доступу до військовополонених та цивільних, яких утримує рф», – омбудсмен

 НОВА  ІНІЦІАТИВА

 

 

 

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не має доступу

до військовополонених і цивільних заручників, котрих утримує росія.

 

 

Про це у своєму Телеграм повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

 

Цитата

 

“Однією з тем для обговорення з Омбудсманом російської федерації тетяною москальковою була тематика Міжнародного Комітету Червоного Хреста, зокрема, недопуску їхніх представників до військовополонених та цивільних заручників, яких утримує російська сторона. Я запропонував зробити онлайн зустріч, де будуть присутні два Омбудсмани та керівники постійних Моніторингових місій МКЧХ, як з росії, так і з України”, – зазначив Лубінець.

 

Деталі

 

За його словами, така зустріч потрібна для обговорення суті проблеми допуску та знаходження шляхів її вирішення, аби представники Моніторингових місій могли отримати доступ і працювати згідно з своїм мандатом.

“На даний момент мою пропозицію прийняли, але чекаю на погодження. Маю надію, що зустріч відбудеться і буде результативною для України”, – додав омбудсмен.

 

Доповнення

 

Туреччина запропонувала Україні та росії ініціативу щодо гуманітарного коридору для повернення полонених та депортованих українців з території російської федерації.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, після візиту до Анкари для зустрічі з російською колегою тетяною москальковою та головним омбудсменом Туреччини Шерефом Малкочем, розповів про деталі запропонованої ініціативи.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/2011758-chervoniy-khrest-dosi-ne-maye-dostupu-do-viyskovopolonenikh-ta-tsivilnikh-yakikh-utrimuye-rf-ombudsmen

 

Переглядів: 181 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 07:17
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024