Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Січень » 22 » У квітні у Львові відкриють сучасний корпус реабілітації «НЕЗЛАМНІ» (ВІДЕО)
18:24
У квітні у Львові відкриють сучасний корпус реабілітації «НЕЗЛАМНІ» (ВІДЕО)

 

У НОГУ З ЧАСОМ

 

 

 

 

 

 

 

В Центрі «Незламні», з використанням найсучаснішого обладнання

та новітніх медичних методик лікування, цивільні та військові

будуть  відновлюватися і повертатися до повноцінного життя.

 

За кожен новий рух тих, кого покалічила війна, тут боротиметься сотня спеціалістів. На презентації Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ у Києві стало відомо, що новий корпус центру відкриють у квітні 2023 року. Це 7 поверхів для реабілітації з моделями квартири та навіть магазину, аби пацієнт міг максимально підготуватися до нових умов життя. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Символічно, що презентація проєкту розпочалася у тисячолітньому Софійському Соборі – символі української нескореності. За незламних українців молилися Блаженніший Святослав, Глава Української греко-католицької церкви, та протоієрей ПЦУ Георгій Коваленко. Молитву супроводжувала співом хорова капела “Дударик” зі Львова. 

 

 

 

 

В реабілітаційному центрі, який у Львові створюють в структурі Першого медобʼєднання, використовують найсучасніше обладнання та новітні методики для відновлення повноцінного життя військових та тих цивільних, які отримали травми внаслідок збройної агресії ворога.


“З початку повномасштабного вторгнення Львів став  тилом для українців, які рятуються від війни. Місто прийняло понад 5 мільйонів людей, серед них – 11 тисяч поранених. Їхнє лікування та відновлення взяв на себе Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ/UNBROKEN. Ми маємо подбати про кожного, хто потребує допомоги”, - сказав Андрій Садовий, мер Львова.

В новому корпусі реабілітаційного центру встановлять новітнє обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Будується також бассейн, адже реабілітація у воді – невід'ємна складова відновлення. Водночас тут створюють реабілітаційні зали зі стелевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. 

 

У планах - обладнати ерготерапевтичну квартиру з кухнею, де пацієнтів вчитимуть знову про себе дбати.  Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут створять імітацію магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки. 

 

Фахівці з фізичної реабілітації працюватимуть пліч-о-пліч з психологами та психотерапевтами. 

 

Майбутній корпус реабілітації з’єднаний із головним корпусом лікарні Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ. Повний цикл надання допомоги забезпечить співпраця з хірургами, травматологами та іншими фахівцями, які працюють в команді медзакладу, а також доступність до всього необхідного діагностичного обладнання. Допомогу в Реабілітаційному корпусі отримуватимуть пацієнти стаціонару - для них передбачено 54 ліжка на двох поверхах. Також передбачений денний стаціонар та амбулаторна допомога.  

“Наше завдання - допомогти пацієнту реалізувати його цілі. Саме це лежить в основі підходу до реабілітації у світі. Мінімальне завдання реабілітаційної команди - дати пацієнту всі необхідні інструменти, аби він міг повернутися до побуту і бути в ньому максимально самостійним”, – пояснив Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання.

 

 

 

 

 

 

Реабілітаційний корпус створюють на базі старого корпусу поліклініки. Першими партнерами цього проєкту стали Червоний Хрест України, Польща, місто-партнер Львова Фрайбург. Частину реабілітаційного обладнання, необхідного для роботи центру, вже надали Швейцарія та Німеччина. 

 

 

 

 

 

 

Національний центр реабілітації НЕЗЛАМНІ на базі Першого медоб’єднання Львова – це унікальне місце, де кожен, хто постраждав від війни, отримує шанс бути врятованим та отримати якісну реабілітацію. З кожним таким українцем там працює мультидисциплінарна команда: хірург, травматолог, протезист, психотерапевт, фахівець із реабілітації. Пацієнт не шукає допомоги за кордоном чи в кількох різних закладах, він отримує її в одному центрі. 

Аби українці якомога швидше могли відновитися після бойових травм, у центрі НЕЗЛАМНІ запустили програму протезування. Окрім звичайних протезів, спеціалісти Центру розпочали встановлювати пацієнтам біонічні.

Над проєктом працює українська архітектурно - інжинірингова компанія abmk, що також реалізує соціальний проєкт тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб у місті Самбір Львівської області.

 

 

 

 

Довідково:

 

Як ми уже повідомляли, 15 липня 2022 року Червоний Хрест України долучився до розбудови сервісів реабілітаційного центру «Незламні». З цією метою було підписано Меморандум про співпрацю в сфері розвитку охорони здоров'я між НК ТЧХУ та Львівською міською радою.

 

 

 

 

Червоний Хрест України за підтримки міської влади завершить ремонтні роботи корпусу Mental Health. Це буде перший в Україні сучасний реабілітаційний центр з різноплановим підходом до реабілітації постраждалих внаслідок бойових дій.

Наприклад, у корпусі Mental Health, пацієнти зможуть отримати кваліфіковану реабілітацію та підтримку психічного здоров’я. Це дуже важливий аспект для повноцінної реабілітації та швидкого одужання пацієнтів, адже без психічного здоров’я не може бути повноцінного фізичного здоров’я.

 

 

Фото – пресслужб ТЧХУ та ЛМР/Фейсбук

За джерелами:

https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/294854-v-kvitni-u-lvovi-vidkryiut-suchasnyi-korpus-reabilitatsii-nezlamni

https://www.facebook.com/photo/?fbid=559105382928003&set=pcb.559105449594663

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 126 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:08
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024