Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Лютий » 9 » Кількість жертв землетрусів у Туреччині і Сирії перевищила 15 тисяч
14:33
Кількість жертв землетрусів у Туреччині і Сирії перевищила 15 тисяч

 

НАСЛІДКИ  СТИХІЙНОГО  ЛИХА

 

 

 

 

 

Очікується, що кількість жертв землетрусу зростатиме і надалі.


 

 

 

 

 

 

 

Кількість жертв землетрусів у Туреччині і Сирії перевищила 15 тисяч людей. Рятувальники продовжують намагатися врятувати невідому кількість людей, які все ще перебувають під завалами.

Про це повідомляє The New York Times.

Зокрема, управління з ліквідації наслідків стихійних лих і надзвичайних ситуацій Туреччини (AFAD) повідомило, що у цій країні, за останніми даними, загинули 12 873 людини. Понад 60 тисяч людей поранені.

Очікується, що кількість жертв землетрусу магнітудою 7,8, що стався різко зросте, оскільки рятувальні роботи наблизилися до 72-годинної позначки, яку експерти з надзвичайних ситуацій вважають найбільш вірогідним періодом для порятунку життів.

У Сирії загинули щонайменше 2 992 особи. Точну кількість поранених наразі встановлюють. Згідно з даними турецького уряду, землетрус прямо вплинув на 16% населення Туреччини.

«Якщо поглянути на кількість населення, то цей землетрус безпосередньо вплинув на 13,5 мільйонів наших громадян. Ті будівлі, які були трохи пошкоджені першим землетрусом, після другого землетрусу, на жаль, опинилися в стані знесення», – зазначили в турецькому уряді.

Нагадаємо, що в ніч на 6 лютого на сході Туреччини та в Сирії сталася низка потужних землетрусів магнітудою до 7,7 балів. Унаслідок землетрусу зруйновані тисячі будинків, відомо про загибель понад 5 тисяч людей. Поранення отримали понад 20 тисяч людей.

Для ліквідації наслідків потужного землетрусу в Туреччину відправляться близько 100 українських рятувальників. 7 лютого президент Володимир Зеленський видав указ про надання гуманітарної допомоги Туреччині.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

Після потужного землетрусу магнітудою 7,4 бала, що стався в Туреччині, міжнародні команди Червоного Хреста почали діяти, щоб надати важливу гуманітарну допомогу постраждалим громадам. Землетрус завдав значної шкоди як у Туреччині, так і в Сирії, вплинувши на райони з і без того вразливими життєвими умовами та дуже суворими погодними умовами.

 

Ось подивіться, як міжнародні команди Червоного Хреста допомагають постраждалим:

 

 

 

 

 

  • У Туреччині Türk Kızılay мобілізував майже 300 співробітників Червоного Півмісяця та понад 600 волонтерів для підтримки постраждалих від землетрусу в найбільш постраждалих районах. Вони забезпечують гарячою їжею, напоями та психосоціальною підтримкою перших служб реагування та сімей, а також збирають і доставляють кров і плазму в постраждалі райони.

 

 

 

 

 

  •  У Сирії команди Червоного Півмісяця реагували з самого ранку 7 лютого, надаючи першу допомогу пораненим і допомагаючи в евакуації із зруйнованих будинків.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://zaxid.net/kilkist_zhertv_zemletrusiv_u_turechchini_i_siriyi_perevishhila_15_tisyach_n1557614

https://www.facebook.com/photo/?fbid=557639779727612&set=pcb.557639963060927

 

Переглядів: 118 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 13:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024