Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Лютий » 15 » Держава віддала місту Львівський протезний завод
21:47
Держава віддала місту Львівський протезний завод

ЛЬВІВ  ОДЕРЖАВ  -  ЦІЛІСНИЙ  МАЙНОВИЙ  КОМПЛЕКС

 

 

 

 

 

 

Комісія законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської

міськради підтримала проєкт ухвали про передачу Львівського протезного заводу громаді.

 

 

Про це повідомила голова комісії Уляна Пак, передає "Еспресо.Захід". 

 

"До нас вже кілька років поспіль звертаються працівники протезного заводу і скаржаться на постійну заборгованість з виплати заробітної плати. Окрім того, на базі заводу працювали різні приватні підприємства, використовуючи його майно і заробляючи на ньому кошти. 

Тобто,  установа не працює так, як би вона мала працювати і не виконує свою соціальну функцію. А нам все ж таки важливо  в час війни потенціал підприємства використовувати за призначенням і на повну", – зазначила депутатка Уляна Пак. 

На переконання депутатів, розвиток Львівського протезного заводу є важливим не лише в контексті міської медицини, а й протезування на державному рівні. Зокрема, його потужності може зайняти концептуальну нішу та якісно використовуватися в роботі реабілітаційного центру "Unbroken", який забезпечує українців протезами. 

Як йдеться в проєкті ухвали, місто отримує з державної у комунальну власність цілісний майновий комплекс Львівського казенного експериментального підприємства засобів пересування і протезування, у тому числі нерухоме майно, яке використовуватиметься виключно за цільовим призначенням без подальшої приватизації. 

 

Довідково

 

Львівське казенне експериментальне підприємство засобів пересування і протезування, розташоване на вул. Рудненській, 10 у Львові, засноване у 1998 році. Підприємство обслуговує людей з обмеженими можливостями Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Рівненської областей. Дільниці в Рівному, Мукачеві, Івано-франківську, Луцьку виготовляють взуття і протези, а також здійснюють різноманітний ремонт. 

 

  • Нагадаємо, на базі національного центру реабілітації "Незламні" у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова запрацювала мобільна майстерня протезів.
  • Також на Львівщині з'явиться клініка з протезування та реконструкції Superhumans, яка спеціалізуватиметься на протезуванні для дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, а також лікуванні посттравматичного стресового розладу.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://zahid.espreso.tv/lvivskiy-protezniy-zavod-pereyde-u-vlasnist-mista

 

Переглядів: 114 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024