Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Лютий » 22 » В Британії завершився найбільший у світі експеримент чотириденної роботи
13:54
В Британії завершився найбільший у світі експеримент чотириденної роботи

ПОЗИТИВНА  ТЕНДЕНЦІЯ

 

 

 

 

 

 

У Британії добіг кінця найбільший у світі експеримент, р рамках якого роботодавці випробували

чотириденний робочий тиждень, і здебільшого компанії-учасниці вирішили дотримуватися його і надалі.

 

 

Про це повідомляє інформаційна агенція Reuters.

 

Працівники 61 компанії по всій Британії працювали в середньому 34 години протягом чотирьох днів у період з червня по грудень 2022 року, отримуючи при цьому незмінну зарплату. З них 56 компаній, або 92%, вирішили продовжити таку практику, 18 з них - на постійній основі.

 

За даними британської дослідницької організації Autonomy, яка опублікувала звіт разом з групою науковців та за підтримки новозеландської групи 4 Day Week Global, це дослідження є найбільшим у світі.

 

Попри позитивні результати дослідження, інші опитування свідчать про неготовність більшості британських роботодавців до чотириденного робочого тижня найближчим часом.

 

У дослідженні Autonomy взяли участь 2900 співробітників у різних секторах. Більшість зійшлися на думці, що продуктивність залишилася на колишньому рівні. Співробітники зазначили, що їхній добробут і баланс між роботою та особистим життям покращився, а дані свідчать, що працівники набагато рідше звільняються з роботи в результаті запровадження чотириденного робочого тижня.

 

Для деяких працівників додатковий вихідний був важливішим за зарплату: 15% сказали, що жодні гроші не змусять їх повернутися до п'ятиденного тижня. У дослідженні найбільше були представлені роботодавці зі сфери маркетингу та реклами, професійних послуг та благодійності. Близько 66% учасників мали 25 або менше працівників, тоді як 22% - 50 або більше. 11% не займалися комерційною діяльністю.

 

Торік дослідження Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) показало, що дуже мало роботодавців очікують переходу на чотириденний робочий тиждень у найближчі три роки, а дві третини не очікують жодних змін у наступному десятилітті.

 

Однак докази того, що це допомогло утримати персонал, можуть виявитися вагомим аргументом для компаній, які намагаються найняти працівників після пандемії. 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.epravda.com.ua/news/2023/02/22/697303/

 

 

 

Переглядів: 130 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 12:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024