Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Лютий » 25 » Річниця війни в Україні: допомога біженцям від Американського Червоного Хреста та IFRC (ВІДЕО)
14:21
Річниця війни в Україні: допомога біженцям від Американського Червоного Хреста та IFRC (ВІДЕО)

ЗА ЗАКОНАМИ  ГУМАНІЗМУ

 

 

 

 

 

З перших днів війни в Україні Американський Червоний Хрест включився в благодійні акції IFRC допомоги українським біженцям в країнах Європи. Отримують підтримку і біженці, котрі є нині у Молдові і Румунії.

 

 

 

 

 

 

 

 

Минув рік відтоді, як почалася ескалація конфлікту в Україні, і за цей час тисячі мирних жителів були або вбиті, або поранені, або переміщені. Майже 8 мільйонів осіб, – переважно жінки та діти, – втекли, залишивши все позаду, і все більше людей продовжують щодня виїздити з України. 

Часті відключення електроенергії зробили зимові температури нестерпними і додали цю зиму нестерпною. За рік з моменту початку війни не видно їй кінця-краю. Зруйнована інфраструктура, починаючи від житлових будинків і закінчуючи школами, лікарнями та дорогами. Руйнація настільки велика, що на відновлення підуть роки, якщо не десятиліття.

Пошкоджено або зруйновано понад 2 500 навчальних закладів та 700 закладів охорони здоров'я. Американський Червоний Хрест і глобальна мережа Червоного Хреста і Червоного Півмісяця цілодобово працювали над доставкою допомоги і задоволенням потреб людей, які постраждали від цієї руйнівної війни. 

Оскільки збройний конфлікт триває, глобальна мережа Червоного Хреста і Червоного Півмісяця прагне надавати довгострокову підтримку особам та сім'ям, які страждають від травматичних наслідків триваючого насильства та переміщення.

Команди червонохрестівців надали їм необхідні предмети гуманітарної допомоги; послуги з охорони здоров'я, включаючи послуги з охорони психічного здоров'я; екстрена грошова та ваучерна допомога; послуги з водопостачання та водовідведення; а також допомога в добровільній евакуації зі спустошених війною кварталів зруйнованих міст і сіл.

 

 

 

 

Багато людей, які покинули свої будинки, не знають, що робити далі. Цифри приголомшують: майже 6 мільйонів людей є переміщеними особвми всередині України. Залишкові наслідки бойових дій, включаючи проблеми з психічним здоров'ям, втрату заробітної плати та роз'єднання сімей, впливають як на тих, хто залишається, так і на тих, хто виїхав.

 

Розширення можливостей фінансової допомоги Червоного Хреста

 

"Ніхто не заслуговує на війну", - сказала 41-річна українська біженка Марина Середа у своїй квартирі в Кишиневі, столиці Молдови. Вона прожила більшу частину останнього року за шістдесят миль від рідної оселі і встигла познайомитися вже з таким почуттям, як ностальгія за рідним домом.

 

 

 

 

 

 

Марина живе з матір'ю та трьома маленькими дітьми, серед яких шестимісячний синочок, котрий народився в Молдові, в невеликій квартирі, яка належить родичам її чоловіка. У ній ніхто не проживав з 1992 року, і Марині довелося витратити заощадження сім'ї, щоб знову запрацювало опалення. В Україні вони володіють невеликим бізнесом, який фактично виготовляє та продає деталі для опалювального обладнання, тому її чоловік залишився в Україні, оскільки це їхнє основне джерело доходу.

Завдяки щедрій підтримці жертводавців Червоного Хреста Америки такі сім'ї, як Марина, отримали фінансову допомогу. Нещодавно Марина отримала 300 євро, близько $320 доларів США. Марина змогла придбати свіжі фрукти, овочі, молоко, яйця та інші продукти, а також невеликі новорічні подарунки. Її 10-річна донька Соломія – талановита юна ілюстраторка, тож на новорічні свята Марина здивувала її несподіваним подарунком - красивою коробкою маркерів.  

Для Марини можливість купувати свіжі фрукти та овочі є першочерговою справою, адже більшість благодійних організацій надають консервовані продукти, які, за словами Марини, є не найкращими джерелами харчування для підростаючих дітей.

Американський Червоний Хрест направив 28 міжнародних фахівців з реагування на кризи в Молдові, Угорщині, Польщі та Румунії для підтримки міжнародної операції Червоного Хреста, допомагаючи таким сім'ям, як Марина. Ці висококваліфіковані фахівці з реагування на кризові ситуації, які мають досвід у таких сферах, як програмування фінансової підтримки, допомагають на місцях місцевим командам червонохрестівців.

Як один з технічних керівників програм фінансової допомоги в мережі Червоного Хреста, Американський Червоний Хрест зіграв вирішальну роль у розробці багатонаціональної програми грошової допомоги, яка надала біженцям, переміщеним через цю кризу, необхідні кошти, коли вони влаштовували своє нове життя в інших країнах.

 

 

 

 

Волонтер Американського Червоного Хреста Канхонг Лін, котрий в даний час перебуває в Угорщині, розробив додаток, який дозволяє переміщеним особам з України подавати заявки на грошову допомог у Червоного Хреста зі своїх мобільних телефонів.

Раніше людям, які потребували грошової допомоги, потрібно було записуватися на прийом і звернутися до офісів Червоного Хреста. Додаток робить процес набагато більш швидким і зручним для тих, хто має смартфони і вміє ними користуватися.

Фінансова допомога дає бенефіціарам також відчуття контролю над ситуацією, оскільки вони можуть вирішити, як найкраще її витратити, захищаючи свою людську гідність. Це одне з небагатьох рішень, які вони можуть контролювати під час своєї втечі від війни.

За словами розробника, бенефіціари поки що змогли подати заявки в два раунди, один з них, коли конфлікт тільки почався, і зовсім недавно - на початку цієї зими.

Американські пожертви були надані близько 1,2 мільйона біженців через програму грошової допомоги Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC). За час конфлікту Глобальна мережа Червоного Хреста надала українським біженцям майже 216 мільйонів доларів фінансової допомоги.

 

 

 

 

 

 

Глобальна мережа Червоного Хреста надала базову допомогу більш, ніж 14 мільйонам людей.

IFRC надала також медичні послуги більш, ніж 1,1 мільйона українських біженців.

Команди Червоного Хреста допомогли понад 1,8 мільйонам осіб отримати доступ до притулків, споруджених на випадок надзвичайних ситуацій, а також  допомогли понад 800 000 людям з міграційною підтримкою.

Глобальна мережа Червоного Хреста також поліпшила доступ до води для майже 11 мільйонам людей в Україні.

 

 

Американський Червоний Хрест підтримує різні форми допомоги

 

Американський Червоний Хрест допомагає також фінансувати інші напрямки, які потребують  благодійності. У Румунії, наприклад, делегація Американського Червоного Хреста нещодавно мала можливість побачити роботу гуманітарних хабів, які кожні десять днів забезпечують українських біженців безкоштовною їжею, одягом та іншими продуктами.

 

 

 

 

 

 

У Бухаресті хабам керує Ксенія Мельник, українська біженка. Вона володіла магазином дитячого одягу в Україні і пробула там тиждень після початку війни, поки сусідній будинок не був зруйнований під час обстрілів. Хоч вона і захищала сина своїм тілом, але дитина благала її покинути Україну. Як тільки обстріли змовкли, вона зібрала речі першої необхідності і через п'ятнадцять хвилин вийшла з дитиною за двері.

 

 

 

 

 

 

Як тільки Ксенія прибула до Румунії, вона почала шукати можливість, щоб стати волонтером Червоного Хреста. Півроку тому Румунський Червоний Хрест найняв її для управління хабом.

 

У штаб-квартирі Румунського Червоного Хреста українки цілий день відповідають на телефонні дзвінки від українських біженців, які шукають грошової допомоги чи інших видів підтримки. Більшість цих українських помічників Червоних Хрестів у Румунії розмовляють англійською мовою і, таким чином, служать комунікаційним каналом між українцями та румунським Червоним Хрестом.

 

Детальніше про роль Американського Червоного Хреста

 

Надання такої необхідної допомоги людям, які постраждали від цього руйнівного конфлікту, є командною роботою, і Американський Червоний Хрест працює в тісній співпраці з партнерами по глобальній мережі Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та іншими організаціями, щоб надати допомогу там, де вона найбільше потрібна. 

«Нині, коли минув рік повномасштабної війни, Американський Червоний Хрест, як ніколи, вживає всіх зусиль з надання допомоги постраждалим, як в Україні, так і в країнах, які надали притулок її біженцям», – сказав Кобі Ленглі, старший віце-президент міжнародних служб Американського Червоного Хреста.

«Не бачачи кінця війни, - продовжує Ленглі, - ми і далі працюватимемо з нашими національними Товариствами, Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (IFRC), Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ) та іншими партнерами в регіоні для надання допомоги постраждалим особам і сім'ям з України».

 

Забігаючи наперед
 

Оскільки конфлікт триває, а сім'ї планують свої подальші кроки, Червоний Хрест буде поруч з ними, щоб задовольнити потреби тих, хто цього найбільше потребує. Щоб дізнатися більше про глобальну гуманітарну мережу Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а також про те, як ми працюємо разом, щоб допомогти людям у потребі, відвідайте redcross.org/Ukraine.

 

Про Американський Червоний Хрест:

Американський Червоний Хрест надає прихисток, годує і забезпечує речами першої необхідності жертв стихійних і техногенних катастроф; постачає близько 40% крові для нації; навчає навичкам, які рятують життя; розподіляє міжнародну гуманітарну допомогу; підтримує ветеранів, військовослужбовців та їхні сім'ї. Червоний Хрест - це некомерційна організація, яка залежить від доброї волі волонтерів і щедрості американської громадськості для виконання своєї місії милосердя. Для отримання додаткової інформації про Американський Червоний Хрест, будь ласка, відвідайте redcross.org або cruzrojaamericana.org, або Twitter за адресою @RedCross.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.redcross.org/about-us/news-and-events/news/2023/red-cross-donors-support-vital-to-ukraine-and-impacted-countries.html

 

Переглядів: 293 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 22:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024