Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 2 » Всесвітній день психічного здоров’я підлітків
17:11
Всесвітній день психічного здоров’я підлітків

ЗАПОБІГТИ  САМОГУБСТВАМ

 

 

 

 

 

2 березня кожного року відзначається Всесвітній день

психічного здоров’я підлітків – нова подія, яка з’явилась у 2020 р.

 за ініціативи американського бренду молодіжного одягу Hollister.

 

 

Компанія створила проєкт, котрий полягає в допомозі різноманітним організаціям, діяльність яких пов’язана з психічною рівновагою підлітків. Ініціатива була підтримана Міжнародною асоціацією із запобігання самогубствам (IASP) і підтримується багатьма організаціями та особистостями в усьому світі.

Метою Всесвітнього дня психічного здоров’я підлітків є підвищення обізнаності тінейджерів щодо психічного добробуту та подолання невпевненості у собі за допомогою медитацій, танців, музики, спорту тощо. Ця подія заохочує підлітків спілкуватись між собою у соціальних мережах й демонструвати власний спосіб подолання психологічного дискомфорту.

Проблеми з психічним здоров’ям, на жаль, поширені серед підлітків, складають 16% захворювань і травм у людей віком від 10 до 19 років. Самогубство та депресія є одними з основних причин смерті серед підлітків і навіть можуть призвести до інших проблем, таких як зловживання психоактивними речовинами в майбутньому.

Підлітки стикаються з унікальними труднощами, які можуть суттєво вплинути на їхній психічний стан, включаючи академічний тиск, використання соціальних мереж, знущання та сімейні проблеми. Всесвітній день психічного здоров’я підлітків спрямований на сприяння психічному здоров’ю як важливому компоненту загального благополуччя та заохочення молодих людей звертатися за допомогою, коли вони її потребують. Цей день також надає можливість школам, молодіжним організаціям і громадам об’єднатися, щоб просувати освіту в галузі психічного здоров’я та послуги підтримки для молодих людей.

Вчені довели, що сучасне покоління тінейджерів має найгірше психічне здоров’я, проте більша частина підлітків намагається вести здоровий спосіб життя.

Для сучасних українських підлітків тема психічного здоров’я найбільше обтяжена травмами, що спричинила війна. Це треба враховувати тим, хто поруч з підлітком, системі охорони здоров’я, системі освіти. Побудова системи реабілітації та підтримки дітей у цей складний час та у майбутньому має бути пріоритетом на державному рівні в усіх сферах життєдіяльності.

Крім того, сучасні підлітки хочуть змінювати наш світ на краще, тому ми повинні їм допомогти, зміцнивши їхнє психічне здоров’я.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.ua/podiya/vsesvitniy-den-psykhichnoho-zdorovia-pidlitkiv/

 

Переглядів: 149 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 05:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024