Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 5 » Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення
19:02
Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення

З ТУРБОТОЮ – ПРО ДІТЕЙ

 

 

 

 

 

 

Свято започатковане у квітні 1994 року Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ).

 

 

Провідні телекомпанії і радіостанції у цей день надають свої ефіри дітям, аби вони мали змогу показати людям всієї планети строкатий, різноманітний світ очима дітей. Із  2009 року Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення відзначається у кожну першу неділю березня.

Війна росії проти України значно травмувала наших дітей, вони відчули страх, біль, а багато з них пережили розлуку або ж і втрату рідних чи близьких і навіть примусову депортацію. Наші діти травмовані, але водночас вони плекають мрії про Перемогу, будують плани і роблять благодійні вчинки, щоб допомогти війську, котре захищає нашу Батьківщину.

У цей день звично було би українським мовникам надати слово дітям, зазирнути у їхній всесвіт, який хоч і травмований війною, але, безперечно, світлий і ясний. Ми всі спілкуємося з дітьми і знаємо, що вони навіть краще за дорослих вірять у свою країну і нашу спільну  Перемогу. І наше завдання не розчаровувати їх, підтримувати їхню віру, їхню творчість, спонукати до пізнання світу, навчати прекрасного.

Національна рада з Телебачення і Радіомовлення у цей день хотіла би висловити щиру подяку всім міжнародним партнерам за турботу, яку вони проявляють до українських дітей. Ми знаємо, і це підтверджено у нашому проєкті «Медіадрузі України», скільки уваги й тепла вони дарують нашим дітям у своїх національних ефірах.

Багато європейських медіа започаткували інформаційні проєкти українською мовою для наших людей, які тимчасово перебувають далеко від своїх домівок, аби вони мали найнеобхідніші відомості і про соціальну допомогу, і про новини з України.

Медіарегулятор надзвичайно вдячний колегам із Польської Республіки – телеканалам  TVP  і TVP ABC, які адаптували казки та дитячі програми українською мовою, щоби наша малеча, перебуваючи далеко від свого рідного середовища, не почувалася чужою. Німецькому телеканалу ARD, який створив для дітей з України інтернет-сторінку з передачами й мультиками українською мовою. Чеському телеканалу TV Nova – за трансляцію дитячої програми PlusPlus.

Приємно відзначити, що українські дитячі  телеканали «Плюсплюс» і «Піксель» через додаток «Дія» можна переглядати в будь-якому куточку світу, а  Національна суспільна телерадіокомпанія України запустила на своєму сайті аудіоказки українською, їх читають відомі особистості.

У середньому діти проводять перед екраном від 2,5 до 3,5 годин на добу, а дитяча аудиторія становить близько 25% від числа всіх телеглядачів.

З найперших років існування телебачення і радіомовлення для дитячої аудиторії вчені і практики були єдині в думці, що цей процес має величезний виховний і освітній потенціал.

До теми дитячого телебачення немає байдужих, тому що всі ми родом з дитинства. Всесвітній день дитячого телебачення і радіомовлення - одне з найбільш світлих і добрих свят. Воно закликає не забувати про наших найулюбленіших маленьких телеглядачів і нагадує дорослим про те, що і вони колись були дітьми.

Багато хлопчиків та дівчаток, можливо, коли-небудь будуть працювати на телебаченні. Таланту їм не бракує, вони знаходять гострі питання для всіх нас. Зі святом!

 

Фото – ілюстративне

За джерелами:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=336

https://www.nrada.gov.ua/5-bereznya-vsesvitnij-den-dytyachogo-telebachennya-radiomovlennya/

 

 

Переглядів: 129 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024