Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 7 » Семінар на тему: «Червоний Хрест & Освіта у Громаді – разом ми зможемо більше» відбувся на Тернопільщині (ВІДЕО)
21:40
Семінар на тему: «Червоний Хрест & Освіта у Громаді – разом ми зможемо більше» відбувся на Тернопільщині (ВІДЕО)

 

СПІВПРАЦЯ  ІЗ  ОСВІТЯНАМИ – ВИМОГА ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

Днями на теренах Підгороднянської громади відбувся науково-практичний

семінар «Червоний Хрест & Освіта у Громаді – разом ми зможемо більше».

 

 

 

 

 

 

 

Семінар  організували - Тернопільська районна організація Червоного Хреста України та відділ освіти, культури, молоді та спорту Підгороднянської сільської ради.

 

 

 

 

 

 

Участь у семінарі взяли начальники відділів освіти та практичні психологи закладів освіти Байковецької, Бережанської, Білецької, Великоберезовицької, Великобірківської, Великогаївької, Нараївської, Підгороднянської та Саранчуківської громад Тернопільської області.

 

 

 

 

Лідер волонтерського напрямку МГП (міжнародного гуманітарного права) Марія Крамар коротко ознайомила присутніх з головними засадами МГП, його метою і застосуванням.

 

 

 

 

Про необхідність викладання МГП в умовах збройної агресії  в навчальних закладах говорила начальник відділу міжнародних зв’зків ЗУНУ, кандидат юридичних наук, доцент кафедри конституційного, адміністративного та фінансового права ЗУНУ Уляна Коруц.

 

 

 

 

Також на відеозв’язок із учасниками конференції виходили віце-президент Української асоціації міжнародного права, радник президента Товариства Червоного Хреста України з МГП, провідний науковий співробітник Державної наукової установи «Інститут інформації, безпеки і права Національної академії правових наук України», кандидат юридичних наук, доцент Тимур Короткий та національний координатор з міжнародного гуманітарного права Товариства Червоного Хреста України В’ячеслав Маєвський.

 

 

 

 

Після теоретичної частини семінару, присутні перейшли до практичного заняття на тему: «Перша психологічна допомога. Піклування про себе та інших». Його провела лідер волонтерського напрямку з психосоціальної підтримки, практичний психолог КЗ «Почапинський ЗЗСО» Світлана Піговська.

 

 

 

 

Сьогодні важливо вивчати МГП, адже поширення знань про нього є важливим запитом суспільства щодо розуміння правового регулювання захисту жертв війни, кваліфікації воєнних злочинів та відповідальності за порушення МГП.

Творимо добро разом!

 

 

 

 

Фото -Тернопільська районна організація Товариства Червоного Хреста України

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=586602983512810&set=pcb.586603073512801

 

Переглядів: 156 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024