Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 18 » «Із російського полону в результаті обмінів повернули майже 2 000 українців», - ГУР
22:54
«Із російського полону в результаті обмінів повернули майже 2 000 українців», - ГУР

ТЕРНИСТА  ДОРОГА  ДОДОМУ

 

 

 

 

 

 

В результаті обмінів Україна повернула з російського полону майже 2 000 своїх громадян.

 

 

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

“Ми не коментуємо наразі цифри, оскільки триває підготовка до наступних обмінів. І безумовно, в Україні працює Національне інформаційне бюро, зокрема, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Всі дані добре відомі: і кількість українців, які знаходяться в російському полоні, ну й звичайно, кількість рашистів, яких захопили наші оборонці, або які добровільно здалися в полон. Проте ці цифри ми зараз не оприлюднюємо, не коментуємо”, - зазначив Юсов, відповідаючи на запитання щодо кількості українських полонених у росії.

 

Також він прокоментував міжнародну участь в обмінах.

 

“Безумовно, ми пам’ятаємо всі великий обмін, коли повернули 215 оборонців, ми віддали Медведчука. Власне, ця операція відбувалася в декількох країнах — це і Туреччина, це і Саудівська Аравія, і Польща. Але якщо говорити про міжнародні інституції, то, станом на тепер, ось ці обміни і переговори відбуваються, скажімо, в основному в двосторонньому порядку. Ми готові використовувати всі інструменти, готові до будь-якої допомоги, але це справа України. І якщо ситуація змінюватиметься, всім буде лише краще від цього”, - вважає представник Головного управління розвідки.

 

За його словами, “Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не має повноцінного доступу до місць утримування українців у російському полоні, Слідча група ООН не може досі дослідити теракт в Оленівці, бо окупанти просто не пускають їх туди”.

 

“Але не дивлячись на це все, українці повертаються додому. І вже майже дві тисячі українців і українок після повномасштабного вторгнення в результаті обмінів повернулися додому”, - сказав Юсов.

 

Як повідомлялося, раніше Юсов поінформував, що Україна веде переговори з російською стороною одночасно про декілька обмінів, також тривають спроби домовитися про обмін полоненими у форматі «всіх на всіх».

 

 

Фото: Андрій Єрмак, Телеграм

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3684153-iz-rosijskogo-polonu-v-rezultati-obminiv-povernuli-majze-2-000-ukrainciv-gur.html

 

Переглядів: 140 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 04:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024