Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 19 » Медичні бригади від Полтавської обласної організації Українського Червоного Хреста – у дії (ВІДЕО)
17:38
Медичні бригади від Полтавської обласної організації Українського Червоного Хреста – у дії (ВІДЕО)

РЕЙСИ  У  ДАЛЕКІ  СЕЛА

 

 

 

 

 

 

В усіх районах Полтавщини запрацювали медичні бригади

від обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Пів року вони діють у Кременчуцькому та Миргородському районах, а з березня з’явилися у Лубенському та Полтавському. Про це Суспільному повідомила голова обласної організація Товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна.

 

76-річна Надія Сілістрельник прийшла до фельдшерсько - акушерського пункту у селі Черкасівка Полтавського району на огляд. На один день сюди приїхала мобільна медична бригада обласної організація Товариства Червоного Хреста України.

 

"Багато скарг на все і прийшла. Мені ж уже багато років. Запаморочення, не бачу. Оглядав лікар, температуру поміряли, кров на аналіз (узяли – ред.)", каже жителька села Черкасівка Надія Сілістрельник.

 

 

 

 

 

 

У Полтавському районі мобільна медична бригада Червоного Хреста працює близько двох тижнів. Вона закріплена за Полтавським центром первинної меддопомоги Терешківської сільради, каже його керівниця.

 

"Ця бригада обслуговує Терешківську і Новоселівську громади, а також всі громади новоствореного Полтавського району. Село – Черкасівка, де ми зараз знаходимось, це найвіддаленіше місце Новоселівської громади і обслуговування нашого центру ПМСД. Із віддалених сіл дуже мала змога (дістатися до лікаря – ред.), у зв’язку з тим, що маршрут автобусний не завжди є", каже керівниця Полтавського районного центру первинної меддопомоги Наталія Удовіченко.

 

Така ж бригада від березня діє у Лубенському районі. До її складу входить лікар, дві медичні сестри та водій.

 

 

 

 

 

 

"Найбільше людей звертається із захворюваннями серцево - судинної системи. Також із захворюваннями ендокринної системи, з цукровими діабетами. Проводимо загальний огляд пацієнтів, можемо провести вимірювання глюкози крові глюкометром, також електрокардіограму. Можемо видати направлення, скерувати до вузьких спеціалістів, також робимо забір крові загальний біохімічний", - каже сімейна лікарка обласної організації Товариства Червоного Хреста України Вікторія Стародуб.

 

"У нас здебільшого обслуговує медсестра Вікторія Вікторівна, а якщо вже так, їдемо ми у Коломацьке. Автобуси зараз ходять зовсім рідко якщо я поїду, наприклад, щоб обстежитися в лікаря. Поїду о пів на 11, то назад я приїду аж о пів на другу, раніше ні. То там довго чекаєш",каже жителька села Черкасівка Тетяна Ахтирська.

 

Медичний транспорт надали представники Португальського Червоного Хреста, каже Ірина Плюсніна.

 

 

 

 

 

 

"Мобільна бригада виїздить на місце, проводить прийом громадян, а також забезпечена ліками, які видаються безкоштовно, більше 30 найменувань ліків. Фінансування заробітної плати, пальне, яке витрачається, щоб дістатися до місця прийому, обслуговування автомобіля, придбання ліків, які видаються безкоштовно - все це взяв на себе Канадський Червоний Хрест, який допомагає Українському Червоному Хресту", - каже голова обласної організація Товариства Червоного Хреста України Ірина Плюсніна.

За словами Ірини Плюсніної, такі ж мобільні медичні бригади пів року працюють і в Кременчуцькому та Миргородському районах.

 

 

 

 

 

 

Фото – Суспільне

За джерелом:

https://suspilne.media/415020-medbrigadi-vid-poltavskoi-oblasnoi-organizacii-tovaristva-cervonogo-hresta-ukraini-ak-pracuut/

 

 

 

Переглядів: 122 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 22:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024