Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 20 » Міжнародний день щастя
15:24
Міжнародний день щастя

ЩАСТЯ,  НАЧЕ  ЖАР – ПТИЦЯ...

 

 

 

 

 

 

Щороку 20 березня у багатьох країнах світу відзначають Міжнародний день щастя.

 

 

З ініціативою створення Дня щастя виступив Джейм Ілайен у 2011 році, одразу зазначивши, що день весняного рівнодення як мить відновлення дуже підходить для святкування.

 

Це свято у 2012 році заснувала Генеральна Асамблея ООН. Так вирішили наголосити, що благополучне фінансове та економічне становище не гарантує людям повного щастя.

 

В ООН стверджують, що прагнення щастя є невід’ємним бажанням кожної людини планети. Також цей день є нагадуванням для урядів різних країн, щоб при підрахунку добробуту нації варто враховувати також такі чинники, як рівень щастя, оскільки лише економічні показники не дають об’єктивної картини. Резолюцію підтримали представники всіх 193 держав-членів ООН.

 

Міжнародний день щастя має за мету звернути увагу людства до щастя та нагадати, що прагнення до щастя – визначальне і невід’ємне бажання кожної людини на планеті.

 

У своїй книзі «Маленька книга люке. Секрети найщасливіших людей світу» Мік Вікінг говорить: «Упродовж десятиліть світ мав єдиний спосіб вимірювання щастя. Звикли, що гроші дорівнюють щастю. Однак це не єдиний показник нашого щастя. На жаль, саме так ми й оцінювали свій рівень щастя в минулому, сприймаючи дохід як замінник щастя, добробуту й рівня життя. Показник ВВП на душу населення ми вважали оцінкою розвитку народу. Однією з причин цього є те, що дохід — національний чи індивідуальний — показник об’єктивний. А щастя — ні. Щастя суб’єктивне. Важливо те, як ви відчуваєте своє життя. Саме це має значення. Думаю, лише ви можете розсудити, щасливі ви, чи ні.».

 

ЩО Ж МОЖЕ ЗРОБИТИ НАС ЩАСЛИВІШИМИ?

 

Вчені запевняють, що щасливими можуть зробити нас: жовтий та зелений колір, аромат квітів, свіже повітря, мандрівки, позитивна музика, дарування подарунків, улюблене хобі та багато іншого. Задоволеність життям підвищує імунітет та покращує здоров’я в цілому.

 

Довідково:

 

В Україні існує місто Щастя та декілька сіл із назвою Щасливе. І хоч м. Щастя у зоні бойових дій, але ми всі віримо, що прийде час, коли настане мир, і щастя повернеться не тільки у м. Щастя, але і в кожний дім українців.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.sara-fun.com/20-march/#gl13

https://daytoday.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-shchastia/

Переглядів: 166 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 23:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024