Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 23 » Усі гормональні контрацептиви підвищують ризик раку молочної залози – дослідження
08:43
Усі гормональні контрацептиви підвищують ризик раку молочної залози – дослідження

 

ПІДВИЩЕНИЙ  РИЗИК

 

 

 

 

 

 

 

 

Згідно з дослідженням, опубліковане в журналі PLOS Medicine, всі гормональні контрацептиви несуть

у собі трохи підвищений ризик раку молочної залози, включаючи все більш популярні таблетки,

що містять лише прогестаген.

 

 

Про це інформує Українська національна агенція новин УНН.

 

Деталі

 

Дослідники, які проводили дослідження, наголосили, що підвищений ризик раку молочної залози необхідно зіставляти з перевагами гормональних контрацептивів, включаючи захист, який вони забезпечують від інших форм раку у жінок.

 

Попередні дослідження встановили підвищений ризик раку молочної залози при використанні двогормональних або комбінованих протизаплідних засобів, у яких використовуються як естроген, так і прогестаген.

 

У той час як використання протизаплідних засобів, що містять лише прогестаген, зростає вже більше десяти років, раніше було проведено мало досліджень їх зв'язку з раком молочної залози.

 

Дослідження показало, що ризик розвитку раку молочної залози у жінок був приблизно однаковим для гормональних контрацептивів, які використовують як естроген, так і прогестаген, як і для тих, хто використовує лише прогестаген.

Згідно з дослідженням, у жінок, які приймають гормональні протизаплідні засоби, ризик розвитку раку молочної залози на 20-30% вищий, ніж у тих, хто їх не використовує. Результати аналогічні тим, які було опубліковано раніше, зокрема у великому дослідженні 1996 року.

 

Ризик залишається приблизно однаковим незалежно від методу доставки - пероральна таблетка, ВМС, імплантат або ін'єкція - це комбінована таблетка або тільки прогестаген.

 

Зважаючи на те, що ймовірність раку молочної залози збільшується з віком, автори дослідження підрахували, наскільки абсолютний надмірний ризик пов'язаний із прийомом гормональних контрацептивів.

За їхніми словами, для жінок, які приймають гормональні протизаплідні засоби протягом п'яти років віком від 16 до 20 років, це становить вісім випадків раку молочної залози на 100 000 осіб.

 

У віці від 35 до 39 років – 265 випадків на 100 000 населення.

"Ніхто не хоче чути, що те, що вони приймають, збільшує ризик раку молочної залози на 25 відсотків", - сказала Джилліан Рівз, професор статистичної епідеміології Оксфордського університету та співавтор дослідження.

Рівз сказав, що існує пояснення зростання використання протизаплідних засобів, що містять тільки прогестаген. Вони рекомендуються жінкам, що годують, схильні до ризику серцево-судинних захворювань, а також курцям старше 35 років.

 

Дослідження також підтвердило, як і інші, що ризик раку молочної залози знижується протягом кількох років після того, як жінка перестає використовувати гормональні протизаплідні засоби.

 

До дослідження були включені дані майже 10 000 жінок віком до 50 років, у яких розвинувся рак молочної залози в період з 1996 по 2017 рік у Сполученому Королівстві, де використання тільки прогестагенних протизаплідних засобів нині так само поширене, як і комбінований метод.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/2020352-usi-gormonalni-kontratseptivi-pidvischuyut-rizik-raku-molochnoyi-zalozi-doslidzhennya

 

Переглядів: 135 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 15:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024