Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 25 » Укренерго закликає не брати участь у "Годині Землі"
20:42
Укренерго закликає не брати участь у "Годині Землі"

ГЛОБАЛЬНА АКЦІЯ – НЕ НА ЧАСІ

 

 

 

 

 

В Укренерго зазначають, що економити електроенергію потрібно, але для цього є розумніші способи.

 

 

Укренерго закликає українців не долучатися до щорічної міжнародної акції Година Землі, коли всіх просять вимкнути світло на одну годину. У компанії стверджують, що Землі це не допоможе, але може зашкодити енергосистемі.

"Друзі, будь ласка, не ведіться на заклики приєднатися до "Години Землі" і в певний час масово вимкнути світло - це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може сильно нашкодити енергосистемі! На щастя, українці й у попередні роки не дуже підтримували" цю ініціативу, яка справді шкідлива та єдине, що до чого призводить - це до додаткової роботи диспетчерам", - повідомляють в Укренерго.

Заклик Укренерго не голослівний – фахівці пояснили, чому не слід проводити подібні акції.

"Як ми постійно нагадуємо, кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитого – це закон фізики. Одночасне відключення світла – це короткочасне зниження споживання. Якщо ця акція буде підтримана багатьма людьми, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів Росії. Різке вимкнення, а потім включення - коли "Година Землі" завершиться - це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми", - йдеться у повідомленні.

В Укренерго зазначають, що економити електроенергію можна і потрібно, але для цього є розумніші способи.

"Найкращим вкладом кожного буде щоденне економне використання електроенергії в піковий ранковий і вечірній час, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії протягом доби. Ми всіляко підтримуємо екоініціативи, спрямовані на протидію зміні клімату. І долучитися до таких ініціатив кожен може щодня, розумно: не включайте одночасно багато потужних приладів та переносіть споживання потужної побутової техніки на нічний час. Це буде вашим щоденним вкладом у збереження природи та надійність роботи енергосистеми", - повідомляє прес-служба компанії.

Раніше повідомлялося, що Україна знизила споживання електроенергії.

 

Фото: t.me/Ukrenergo

За джерелом:

https://ua.korrespondent.net/ukraine/4575017-ukrenerho-zaklykaie-ne-braty-uchast-u-hodyni-zemli

 

 

Переглядів: 131 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 01:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024