Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Березень » 27 » 100 протезів на місяць: Центр НЕЗЛАМНІ відкрив протезну майстерню
12:14
100 протезів на місяць: Центр НЕЗЛАМНІ відкрив протезну майстерню

ПЕРША  СОТНЯ  ПРОТЕЗІВ

 

 

 

 

 

 

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова відкрив майстерню

протезування, в котрій  поки що 10 робочих місць. Це дозволить встановлювати сотню протезів на місяць.

До команди протезистів уже приєдналися пацієнти, які втратили кінцівки у війні, зокрема, військові.

 

 

 

 

 

«Ілля – танкіст, отримав важке поранення під час виконання завдання. А сьогодні вже з нами на відкритті нової протезної майстерні у реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ. Ілля отримав новий протез і вирішив залишитись з нами. Вже зараз він вчиться працювати на 3D-принтері і буде виготовляти протези для інших поранених. Таким чином збулась ще одна наша мрія – незламні українці допомагають іншим незламним. Сьогодні з нами багато інших пацієнтів, які вже отримали або чекають на свої протези. Сьогодні ми на контакті зі всіма найвідомішими компаніями, які виробляють протези у світі. Наша мета – мати якісне потужне виробництво у нас в Україні», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

 

 

 

 

 

Керівник напрямку протезування центру НЕЗЛАМНІ Назар Багнюк наголошує, що в майстерні є повний цикл виготовлення протезів – від зняття мірки до встановлення. Площа приміщень майстерні – 250 м². Вона складається з гіпсової, де виготовлятимуть гіпсові негативи, кімнати з пічками та верстатами, де робитимуть куксоприймачі, а також примірочної і тренувальної кімнати. Нова майстерня, як і попередня «мобільна лабораторія», що запрацювала у Центрі НЕЗЛАМНІ у вересні, оснащена обладнанням одного з найкращих у світі виробників – німецької компанії Ottobock.

«Двигун – це наша команда, яка працює тут цілодобово. Все зроблено повністю за благодійні кошти. Раніше у нашій майстерні було два робочих місця, а тепер – ще плюс десять. Тому можемо протезувати значно більше. Ми навіть влаштовуємо на роботу працівників, які втратили кінцівки, щоб спільно покращувати і модернізувати протези», – зауважує Олег Самчук, генеральний директор Першого медоб’єднання Львова.

У команді центру – вісім фахівців. Це як протезисти із багаторічним досвідом роботи, так і молоді спеціалісти. Серед них Ілля Пилипенко – танкіст, що втратив ногу в бою. Захисник лікується у центрі НЕЗЛАМНІ. Невдовзі він отримає протез, а потім, пройшовши навчання, допомагатиме таким, як сам. Також у центрі є ще 6 вакансій протезистів.

 

 

 

 

 

«Я шукав лікарню, де зможу вилікувати ногу. На жаль, потрібно було ампутувати, і знайомі запросили сюди. Мені сподобалось, що тут комплексний підхід до лікування, сподобалась ця лікарня, і я одразу прийняв рішення, що тут залишусь на лікування, протезування і подальшу реабілітацію. Сьогодні маю знімати мірку на протез. Зараз кожного дня займаємося з фізичним терапевтом», – розповідає Ілля Пилипенко.

«Курс лікування був дуже довгим, і потім я знайшов центр НЕЗЛАМНІ. Місяць після операції, і зараз мені зробили протез, я заново навчаюсь ходити», – каже Шаміль Вагабов, військовий-сапер, пацієнт центру НЕЗЛАМНІ.

«Чотири тижні тому потрапив сюди на реабілітацію та протезування. За цей час отримав кваліфіковану реабілітацію, мені налаштували протез, який розробляли індивідуально. Протез ношу близько тижня, його швидко опанував, тому що він дуже зручний, у нього легке керування. Ми з протезисткою Оксаною вдосконалили цей протез, щоб він був найфункціональнішим», – пояснює військовослужбовець Микита Бабуркін.

 

 

 

 

 

Відкрити майстерню протезування вдалося завдяки допомозі донорів. Зокрема, бренд NESCAFÉ® компанії Nestlé передав 3,5 млн грн для реновації приміщення. Обладнання вдалося придбати завдяки коштам американської організації The Global Jewish 9-1-1 та БФ «Запорука». Обладнання з Німеччини транспортувала компанія Meest.

«Така протезна майстерня була там, де ми хотіли допомогти. Я дуже радий, що нам це вдалося. Ми завжди будемо з нашим містом, з нашою країною і з нашими людьми», – сказав Володимир Співак, директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні і Молдові.

«Дуже радію, що нам вдалося долучитися до цієї майстерні, тому що створення можливості до протезування в Україні – це те, до чого ми прагнемо: щоб ніщо не розділяло сім’ї, щоби все було доступним тут, в Україні», – каже Наталія Болібрух, керівниця Львівського осередку фонду «Запорука».

Аби мотивувати пацієнтів, на стінах протезної майстерні висять фото незламних українців, які уже отримали протези в центрі. Зазначимо, що від вересня встановлено більше сотні протезів, десять з яких – біонічні протези рук.

Довідково

 

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Окрім того, у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об’єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Напрямок протезування центр НЕЗЛАМНІ запустив торік, відкривши мобільну майстерню. Її разом з обладнанням та комплектуючими від німецької компанії Ottobock надала Мальтійська служба допомоги за підтримки Уряду Німеччини та Міністерства охорони здоров’я України. Разом з майстернею центр НЕЗЛАМНІ отримав 200 протезів.

 

Фото – Романа Балука

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/295780-100-proteziv-na-misiats-tsentr-nezlamni-vidkryv-proteznu-maisterniu-video

 

.

Переглядів: 121 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:03
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024