Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 3 » ЗМІ про ТЧХУ:  Український Червоний Хрест надав три автомобілі для мобільних медичних бригад на Запоріжжі
11:25
ЗМІ про ТЧХУ:  Український Червоний Хрест надав три автомобілі для мобільних медичних бригад на Запоріжжі

 

ТУРБОТА ПРО ПАЦІЄНТІВ У ВІДДАЛЕНИХ СЕЛАХ

 

 

 

 

 

 

 

Три автомобілі для мобільних медичних бригад отримали центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД) Новомиколаївської, Широківської та Вільнянських громад від Запорізької обласної організації Українського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

Кореспонденти Суспільного поспілкувалися з координатором програми мобільні медичні бригади Червоного Хреста України за підтримки Австрійського Червоного Хреста Володимиром Кравченко.

"Тепер мобільні бригади будуть виїжджати в громади й надавати допомогу людям," – повідомив координатор.

 

 

 

 

На знімку: Кравченко Володимир, координатор програми Червоного Хреста. Fb/Запорізька обласна організація Товариства Червоного Хреста

 

За словами Володимира Кравченко, автівки укомплектовані необхідним обладнанням та медикаментами. Так, обов'язковий перелік медикаментів налічує близько 35 препаратів. Щодо обладнання то наразі, це — тонометр, пульсоксиметр і глюкометр.

Тож, мобільні медичні бригади матимуть змогу невідкладно оглянути пацієнтів, виміряти артеріальний тиск, рівень глюкози та сатурації крові тощо.

"До складу кожної медичної бригади входить: лікар, медсестра та водій-санітар", - розповідає координатор Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

На знімку: Автівки, надані Червоним Хрестом для мобільних медичних бригад, 25.03.2023. Фото: Суспільне Запоріжжя

 

Тож мешканці громад, які проживають далеко від центрів первинної медико-санітарної допомоги та не мають можливості швидко дістатись їх самостійно, зможуть отримати кваліфіковану допомогу.

"Адже нині така ситуація, що не завжди працюють маршрутні або автобусні перевезення. Наприклад у Вільнянській громаді відстань до найближчого ЦПМСД може дорівнювати до 50 км", - наголошує Володимира Кравченко.

Також координатор проєкту ділиться з журналістами Суспільного, що на сьогодні запускається три мобільних бригади, проте є амбіції на п'ять чи 5-6. З деокупацією кількість бригад точно буде зростати"

 

Головний лікар ЦПМСД Вільнянська Олена Демченко розповідає: "Тепер лікарі матимуть можливість дістатися пацієнтів з віддалених населених пунктів. Адже ми обслуговуємо понад 44 тисяч людей, які мешкають у 105 населених пунктах".

 

 

 

 

 

 

На знімку: Олена Демченко, головна лікарка ЦПМСД Вільнянська, 25.03.2023. Фото: Суспільне Запоріжжя.

 

Лікарка ділиться що вже сформовано медичну бригаду в складі лікаря сімейного, в складі сімейної медичної сестри та водія.

"Вони будуть виїжджати у найбільш віддалені населені пункти, у наші лікувальні заклади: в амбулаторії, в нас їх 11, у фельдшерські пункти, фельдшерсько - акушерські, у нас їх 27".

Особливу увагу, зазначає Олена Демченко планується приділяти населенню, яке потребує сторонньої медичної допомоги: інваліди, пенсіонери будуть, ВПО, тобто тим людям, хто не може самостійно доїхати до медичного закладу та отримати допомогу в цьому закладі.

 

Фото – Суспільне Запоріжжя та Запорізької ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://suspilne.media/425547-cervonij-hrest-nadav-tri-avtomobili-dla-mobilnih-medicnih-brigad-na-zaporizzi/

 

 

 

Переглядів: 115 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024