Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 5 » Міжнародний день моральності
15:18
Міжнародний день моральності

МОРАЛЬНІСТЬ – ФУНДАМЕНТ ГУМАНІЗМУ

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день моральності  відзначають 5 квітня. Цей День заснований

Генеральною асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 25 липня 2019 року.

 

 

Саме в цей день була підписала Резолюція, в якій зазначили, що моральні цінності є базою всіх міжнародно-правових актів і ООН закликала приєднатися всі держави, організації і структури до щорічного святкування 5 квітня Міжнародного дня моральності.

Звичайно моральність для кожного з нас суто індивідуальне поняття, але в сучасному суспільстві все ж існують єдині принципи. По-перше, це рівність прав усіх людей. По відношенню до людини не повинно бути дискримінації за расовою, статевою, релігійною чи будь-якою іншою ознакою. Всі люди мають однакові права і свободи, а також є рівними перед законом.

По-друге, моральність ґрунтується на тому, що людині можна робити все, що не обмежує інтересів інших людей і не йде врозріз з їх правами. Сюди можна віднести не тільки питання, що регулюються законом, але і морально-етичні норми. Наприклад, якщо ви обдурили близьку людину - це не злочин. Але Ви заподіяли страждання індивіду, обмежили його інтереси, значить вчинили аморально.

Насправді, на сьогоднішній день проблема моральності в усьому світі стоїть дуже гостро. Багато з нас ведуть безчесний, аморальний і неправильний спосіб життя.

Сьогодні дехто вважає, що моральність - це тільки умова для того, щоб потрапити в рай після смерті. Подібна думка є помилковою. Моральність - це внутрішні установки людини, які роблять допустимими або неприпустимим певні наші вчинки. Здійснюючи моральні вчинки, ми приносимо користь оточуючим.

Важливо відзначити, що моральність необхідна в сьогоднішньому нашому житті не тільки конкретній людині, а й суспільству в цілому. Без неї настане свавілля і люди самі себе можуть знищити. Коли в суспільстві пропадають вічні цінності і забуваються звичні норми поведінки, починається його поступова і неминуча деградація.

Підіб'ємо підсумки - якість життя людства безпосередньо залежить від того, наскільки воно моральне. Лише в суспільстві, де поважаються і дотримуються основні моральні принципи, люди можуть відчути себе захищеними і щасливими.

У цей день людям усього світу рекомендуємо відзначити Міжнародний день моральності. Можете просто відправити один одному повідомлення про цей день, зробити добрий вчинок і поширити свою статтю або відео про моральність. Це не складно!

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/april/05/international-day-of-morality

 

 

 

 

Переглядів: 110 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 13:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024