Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 7 » Благовіщення Пресвятої Богородиці
12:34
Благовіщення Пресвятої Богородиці

 

БЛАГА   ВІСТЬ

 

 

 

 

 

Щорічно в один і той же день - 7 квітня відзначають одне з двунадесятих головних свят в Православній церкві -

Благовіщення Пресвятої Богородиці. Існує зв'язок Благовіщення зі святом Різдва Христового - між ними 9 місяців.

 

Історія свята

 

Благовіщення Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії - так звучить в православ'ї повна назва свята, яка увійшла в побут тільки з VII століття. До цього часу зустрічалися назви: «Зачаття Христа», «День вітання», «Сповіщення», «Привітання Марії», «Початок спокутування» і так далі. Загальне значення слова Благовіщення - блага, радісна, добра звістка.

Благовіщення - це день благої вісті про те, що знайшлася у всьому людському світі Діва, так віруюча в Бога, так глибоко здатна на покору й довіру, що від неї може народитися Син Божий. Втілення Сина Божого, з одного боку - справа Божої любові і Божої сили, а з іншого втілення Сина Божого - є справа людської волі. Втілення було б так само неможливо без вільної людської згоди Божої Матері, як воно було б неможливо без творчої волі Божої.

Євангеліст Лука так описав події Благовіщення: Архангел Гавриїл з'явився Діві Марії і сповістив: «Радуйся, Благодатна! Господь з Тобою! Благословенна Ти між дружинами», повідомивши при цьому, що вона знайшла найбільшу благодать у Бога - бути Матір'ю Божого Сина. У християнській традиції вважається, що ця звістка стала першою благою звісткою, яку людство отримало з часів гріхопадіння Адама і Єви.

 

Традиції святкування Благовіщення

 

За розмірами вшанування і по силі народного шанування з давніх часів Благовіщення Пресвятої Богородиці знаходиться на третьому місці після Різдва Христового та Великодня.

Після Літургії за традицією у багатьох храмах випускають білих птахів. Православні вірять, що в Благовіщення птахи долітають до ангелів-хранителів на небесах і повідомляють їм про всі добрі справи, які були здійснені за рік.

У день Благовіщення, кожному віруючому християнину потрібно відкласти свої справи, щоб бути присутнім в храмі і молитися. Варто неодмінно відзначити, що в цей день не відбуваються заупокійні служби і моління, церква також не проводить вінчання 7 квітня.

 

Які заборони існують в цей день?

 

У цей день найбільшим гріхом вважалася будь-яка фізична робота, так як це свято вважалося днем ​​цілковитого спокою, зосередженості, мовчазних роздумів. Цілі родини ввечері йшли на млини, розташовувалися на соломі і мирно розмовляли про те, яким буде урожай, якою буде наступаюча весна, якою оранка, яким буде посів.

Повсюдно всі були переконані, що «на Благовіщення птах гнізда не завиває, дівчина коси не заплітає».

Вітаємо всіх з Благовіщенням, бажаємо світла і добра!

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/april/07/annunciation-to-the-most-holy-theotokos

 

 

Переглядів: 106 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 17:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024