Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 10 » Догляд вдома: На Кіровоградщині соціальні помічниці Українського  Червоного Хреста допомагають самотнім людям (ВІДЕО)
15:43
Догляд вдома: На Кіровоградщині соціальні помічниці Українського  Червоного Хреста допомагають самотнім людям (ВІДЕО)

ОЧІКУЮТЬ  РОЗШИРЕННЯ  ПРОГРАМИ

 

 

 

 

 

 

На Кіровоградщині соціальні помічниці ТЧХУ взяли під опіку більше трьох з половиною сотень людей. Вони – учасниці проєкту "Догляд вдома", розповіла Суспільному регіональна координаторка Світлана Бондарчук.

 

Соціальні помічниці прибирають у помешканні, готують їжу, оплачують комунальні послуги. Надають підтримку тим, хто не отримує супровід у державних центрах соціального обслуговування.

За словами Світлани Бондарчук, у проєкті "Догляд вдома" задіяні 31 село Кіровоградської області та міста: Кропивницький, Олександрія, Знам'янка.

Фінансується проєкт за підтримки Данського Червоного Хреста.

Нині 57 соціальних помічниць обслуговують 358 підопічних. У березні у них на обслуговуванні було 288 осіб. Проєкт діє з липня 2022 року: "Ми беремо на супровід тих людей, хто не стоїть на обліку в терцентрі, в кого діти не проживають поряд і впродовж доби не можуть приїхати до батьків. В пріоритеті – літні люди, діти яких воюють, загинули або зникли безвісти".

Передбачається, що з травня до проєкту долучаться ще 15 соціальних помічниць.

Соціальна працівниця Вікторія Шпунт – учасниця проєкту Товариства Червоного Хреста  України "Догляд вдома". У Товаристві працює рік. Зі слів жінки, допомагати людям – її покликання: "Є такі люди, які пересуваються за допомогою палички, є більш мобільні, які пересуваються добре, але на далекі відстані не можуть йти. Допомагаю по господарству, на городі, ношу воду з криниці, бо в деяких немає водопроводу в будинку".

Вікторія Шпунт працює в селах Обознівка та Катеринівка Кропивницького району. Відвідує шістьох підопічних тричі на тиждень. Це люди, які лишились самі. Один з них – 64-річний Анатолій Лапшик: "Я її чекаю, як Бога. У мене проблеми з ногами. Вона приносить замовлення з магазину, гуманітарну допомогу, порається по господарству".

Марії Сєміховій – 82 роки. З її слів, рідних у селі немає. У магазин чи аптеку сама не дійде: "Дуже добре, що Вікторія до мене приходить. Вона і водички принесе, і медикаменти купить. Так звикла до не. Кажу – ти моя дитина, дочка".

 

 

 

 

На знімку: Cоціальні помічниці Українського Червоного Хреста доглядають за самотніми особами у с. Обознівка Кропивницький район.

 

 

Фото: Суспільне Кропивницький

За джерелом

https://suspilne.media/438735-dopomagaut-po-gospodarstvu-na-kirovogradsini-socpracivniki-vzali-pid-opiku-bilse-350-ludej/?fbclid=IwAR3RL2ILBt59CZgmYxey4KkvxNdav_m7wmbbnlwHduAo8MED5CDGmoW2bgc

 

 

Переглядів: 98 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 10:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024