Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2023 » Квітень » 12 » Біля корпусу реабілітації НЕЗЛАМНІ ростимуть дерева трьох міністерств та Червоного Хреста (відео)
17:36
Біля корпусу реабілітації НЕЗЛАМНІ ростимуть дерева трьох міністерств та Червоного Хреста (відео)

ІМЕННІ ДЕРЕВА

 

 

 

 

 

 

 

Тепер поблизу корпусу реабілітації НЕЗЛАМНІ у Львові, який відкрили напередодні, ростимуть

іменні дерева українських міністерств та міжнародних організацій, які долучилися до створення цього корпусу.

 

 

 

 

 

 

 

 

Перші та іменні дерева висадили сьогодні, 12 квітня, у межах Міжнародного форуму реабілітації, що триває у Львові.

 

 

 

 

 

 

Зокрема, біля корпусу тепер ростимуть іменні дерева трьох міністерств – охорони здоров’я, соціальної політики та міністерства у справах ветеранів, Товариства Червоного Хреста України, Ради національної безпеки та оборони й Першого медичного об’єднання Львова.

 

 

 

 

 

 

Як розповіла заступниця директора департаменту економічного розвитку у напрямку зелених технологій Олександра Сладкова, для висадки обрали їстівні каштани та європейські модрини. Згодом, відповідно до проєкту, тут також висадять платани і клени, багато різних кущів та багаторічних квітів, аби територія навколо реабілітаційного корпусу була максимально красивою та функціональною. 

«Ті, хто робив сквер, настільки добре спрацювали, що сьогодні ми мали змогу посадити ці перші дерева. Ці каштани – їстівні, і вони трішки екзотичні. А модрини – це європейські дерева, які всюди є і мають дуже гарне забарвлення восени, є хвойними», - зауважила Олександра Сладкова.

 

 

 

 

 

«Дерево посадила. Це чудова життєствердна ініціатива. Сподіваюсь ці дерева виростуть у великий парк, в якому вже зовсім скоро гулятимуть пацієнти цього прекрасного реабілітаційного центру», — сказала міністр у справах ветеранів України  Юлія Лапутіна.

Нагадаємо, у Львові запрацював сучасний корпус реабілітації у Національному центрі НЕЗЛАМНІ. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для лікування, реабілітації та відновлення, де щороку отримувати допомогу зможуть 10 тисяч українців. Тут встановили сучасне обладнання: роботизовану систему ходьби, екзоскелети, роборукавички, які допомагають рухати рукою, тощо. Також тут є реабілітаційні зали зі сталевими підйомниками, аби прикуті до ліжка пацієнти могли переміститися до басейну чи реабілітаційної кімнати. Невдовзі запрацює і басейн, адже реабілітація у воді – невід'ємна складова відновлення. Також у корпусі є ерготерапевтична квартира з кухнею, де пацієнтів вчитимуть про себе дбати у максимально домашніх умовах. Ерготерапевти допомагатимуть знову тримати в руках зубну щітку чи олівець. Також тут є кімната з імітацією магазину, де пацієнти зможуть тренуватися робити покупки на протезах.

 

Довідково:

 

11-13 квітня у Львові триває Міжнародний форум реабілітації. Фахівці з усього світу – медики, експерти, представники міжнародних інституцій, фондів, європейських країн працюють разом, щоб обговорити, проаналізувати та розробити шляхи якісної реабілітації людей, що  постраждали внаслідок воєнних дій в Україні. Організатори: Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), Червоний хрест України. Ексклюзивний партнер – Direct Relief. Форум відбувається за сприяння Львівської міської ради, Львівської обласної військової адміністрації, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства ветеранів України, Міністерства соціальної політики. Партнер Форуму – Благодійний фонд «Незламні».

 

 

 

 

 

 

Фото – Роман Балук та скріншот з відео 

За джерелом:

https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/296055-bilia-korpusu-reabilitatsii-nezlamni-rostymut-dereva-trokh-ministerstv-ta-chervonoho-khresta



 

 

 

Переглядів: 152 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024